Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   BPDS „Fulger” are un nou…

BPDS „Fulger” are un nou comandant, la mai puțin de o lună după ce comandantul Ion Bucliș a fost constatat de ANI cu avere nejustificată

Sursa: IGP

Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției (IGP) are de vineri, 1 martie, un nou comandant, anunță IGP, la nici o lună de la constatarea comandantului Ion Bucliș cu avere nejustificată și a depistării dispariției unor cartușe din cadrul Brigăzii, fiind înlocuite cu pietre și nisip.

Din 2001 și până în prezent, comisarul șef Vasile Stegărescu a activat în BPDS „Fulger”, deținând diferite funcții în cadrul instituției, ultima fiind cea de locțiitor al comandantului, șef al Secției Coordonare Operațională.

Potrivit IGP, Vasile Stegărescu și-a început cariera în poliție imediat după absolvirea Colegiului de poliție „Dimitrie Cantemir” și a Academiei de Poliție.

La începutul lunii februarie, în rezultatul controlului inițiat în iunie 2023, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare a încălcării regimului juridic al declarării averii în privința comandantului Fulger Ion Bucliș.

Astfel, în cadrul procedurii de control inspectorul de integritate a constatat prezența unor diferențe substanțiale în anii 2020 și 2023 în mărime totală de 291 247 de lei

„Ținând cont că nu s-au prezentat acte justificative concludente privind proveniența mijloacelor bănești, inspectorul de integritate a stabilit caracterul nejustificat al deținerii acestor averi”, notează ANI într-un comunicat de presă.

Autoritatea s-a sesizat din oficiu pe cazul lui Bucliș. Potrivit sesizării, „Ion Bucliș, pe parcursul anilor fiscali 2020-2022, a obținut cu drept de proprietate mai multe bunuri imobile, precum și cadouri sub formă de mijloace financiare impunătoare. La fel, pe parcursul anului 2022, familia Bucliș, a obținut un venit din înstrăinarea activităților, servicii spălătorie auto SRL „Real Wash”, în sumă de 40 000 de euro, societate care nu se regăsește în declarațiile depuse anterior de către subiectul declarării”.

În cadrul controlului, nu au fost acceptate sumele de bani obținute de către copii lui Ion Ion, de la rude cu titlu de cadouri cu prilejul zilelor de naștere, sărbători, și anume: pentru anul 2020, în sumă totală de 150 000 de lei, pentru anul 2021 – în sumă de 181 000 de lei, pentru anul 2022 – în sumă de 177 000 de lei, deoarece „probele prezentate în acest sens au fost insuficiente pentru acceptarea acestor sume enorme”, se arată în actul de constatare.