Valeriu Streleț este premier în exercițiu, iar Guvernul va îndeplini funcții publice până la învestirea unui nou Cabinet

În următoarele trei zile, premierul Veleriu Streleț urmează să-și prezinte demisia șefului statului. Cel puțin aceasta e procedura ce ar trebui respectată după votarea de către Legislativ a moțiunii de cenzură.

Ulterior, șeful statului are dreptul la două tentative de desemnare a unui nou candidat la funcţia de şef al Cabinetului de miniştri, în urma consultărilor cu partidele parlamentare.

Legea spune că premierul desemnat de şeful statului prezintă Parlamentului, în termen de 15 zile, propunerile pentru noul Cabinet de Miniștri. După votarea acestora de către parlamentari, noii miniștri depun jurământul.

totodată, dacă în decurs de 45 de zile de la prima solicitare, Parlamentul nu va accepta unul dintre candidații propuși de președinte, atunci acesta dizolvă Legislativul şi anunță alegeri parlamentare anticipate.
Până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern, actualul Cabinet îndeplineşte, exclusiv, funcţiile de administrare a treburilor publice.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Iacob Tofan

  Ce am făcut Eu pentru Stat ?
  Ce a făcut Statul pentru Mine ?

  29.10.2015

  Finalul meditațiilor publice de ripostă Demnitarilor de Stat, care au scuipat în toate cele fundamentale, sfinte și în sufletul fiecărui cetățean moldovean într-un mod sau altul

  La data de 10.10.2015 s-au împlinit 200 de zile de cînd meditațiile mele au devenit publice și citite de pe diferite site-uri și din poștele electronice ale Demnitarilor de Stat, la care se referă chestiunile abordate.

  În majoritatea răspunsurilor primite de la Demnitarii de Stat după a N-a adresare (nerăspunzînd la prima sau primele), ei s-au ˮacoperitˮ în fiecare caz cu art. 20 din Legea cu privire la petiționare nr. 190 din 19 iulie 1994.

  Am fost și rămîn convins, iar din ultimele materiale văd, că Vă convingeți și Voi, că la baza activității instituțiilor și
  departamentelor de stat stă haltura și alte neghiobii ale oamenilor fără Onoare și Demnitate.

  În acest răstimp au devenit publice și protestele a sutelor de mii de cetățeni ai RM, care se simt obijduiți și umiliți ca și mine.

  Și la aceste proteste reacția Demnitarilor de Stat este tot nulă.

  În tot acest răstimp V-am numit Demnitari de Stat, însă probabil, că trebuia să Vă numesc altfel…

  În ultimii trei ani și ceva mi-ați distrus sănătatea.

  După aceste 200 de zile părerea mea este următoarea:

  PREȘEDENȚIA RM – la GUNOI !!!!!!!!!!
  PARLAMENTUL RM – la GUNOI !!!!!!!!!!
  CURTEA CONSTITUȚIONALĂ a RM – la GUNOI !!!!!!!!!!
  CURTEA SUPREMĂ DE JUSTIȚIE și întreaga JUSTIȚIE a RM – la GUNOI !!!!!!!!!!
  PROCURATURA GENERALĂ a RM – la GUNOI !!!!!!!!!!
  PROCURATURA ANTICORUPȚIE a RM – la GUNOI !!!!!!!!!!
  MINISTRUL ECONOMIEI RM – la GUNOI !!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *