Cine este noul președinte al raionului Ialoveni

Consiliul raional Ialoveni a ales un nou președinte de raion. Este vorba de candidatul Blocului ACUM, Mihail Silistraru, votat în funcția de președinte cu votul a 30 din 33 consilieri raionali.

Candidatura lui Mihail Silistraru a fost susținută de către consilierii fracțiunii Partidului Liberal Democrat, dar și de către fracțiunea Partidului Democrat.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, 25 noiembrie, au fost aleși și trei vicepreședinți ai raionului: Victoria Marian Bogos (PPDA), Andrei Eremia (PPDA) și Galina Tonu (PLDM).

Mihail Silistraru a mai ocupat anterior funcția de președinte al raionului Ialoveni, în 2007. În 2009 a ajuns deputat în Parlament, iar în 2011 acesta a devenit consilier raional pe lista PLDM. Acesta a mai ocupat funcția de președinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Centru, dar și funcția de șef adjunct al Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat.

În consiliul raional Ialoveni sunt 33 de consilieri raionali, dintre care 16 fac parte din Blocul ACUM, 8 – PDM, 3 – PSRM, 3 – PLDM, 1 – PCRM, 1 – Partidul Popular Românesc și 1 – Partidul „Șor”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *