Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un socialist a fost votat…

Un socialist a fost votat la cârma raionului Rezina cu votul consilierilor democrați

Foto: socialistii.md

Un fost socialist, care a candidat la alegerile parlamentare din 24 februarie, însă a pierdut în fața unui democrat, a fost ales președinte al raionului Rezina. Astfel, socialistul Valeriu Ciorici devine cel de-al 14-lea candidat al PSRM, numit în funcția de președinte de raion.

Candidatura lui Valeriu Ciorici la funcția de președinte al Consiliului raional Rezina a fost susținută de 16 din 27 consilieri, printre care s-au numărat consilierii fracțiunii PSRM, PDM și ai Partidului „Șor”.

În Consiliul raional Rezina cele mai multe mandate le-au revenit socialiștilor – 8 consilier, care sunt urmați de democrați cu 6 consilieri, dar și de către PAS și Platforma DA, fiecare având câte 4 consilieri.

Valeriu Ciorici a făcut parte din guvernarea comunistă, cariera sa cunoscând ascensiune în special din anul 2001, când puterea în R. Moldova a fost preluată de PCRM, scrie portalul Moldova Curată. Mai întâi a fost promovat în funcțiile de șef al Secției Asistență Socială și Protecția Familiei și subprefect al județului Orhei pentru sectorul Rezina, apoi, după alegerile locale din 2003, la care comuniștii au câștigat majoritatea mandatelor în Consiliul raional, Valeriu Ciorici a devenit Președintele raionului Rezina, funcție pe care a deținut-o până în 2011.

La alegerile din 2011 comuniștii au acumulat doar o treime din mandatele de consilieri raionali și au făcut coaliție în Consiliul raional cu PDM. Astfel, comuniștii au obținut funcțiile a doi vicepreședinți de raion, una dintre care i-a revenit lui Valeriu Ciorici. Peste doi ani însă, cu voturile consilierilor PLDM, PDM și PL el și un coleg de-al său au fost demiși. Ulterior, Ciorici părăsește PCRM și aderă la PSRM. La alegerile locale din iunie 2015, deja din partea socialiștilor, a concurat pentru postul de primar al orașului Rezina, dar în turul doi a pierdut în fața reprezentantului Partidului Democrat.

În declarația sa de avere și interese personale pentru 2017 – 2018 Ciorici declară venituri din pensie de 89.372 lei și 18 mii lei indemnizații  de la Consiliul orășenesc. Familia Ciorici declară 14 terenuri, dintre care 13 sunt indicate cu valoarea 0 lei. Valeriu Ciorici deține 1/2 dintr-o casă de locuit de 95 m.p. (anul dobândirii – 1984), 1/2 dintr-un garaj și 1/2 dintr-o altă construcție. Toate cele trei bunuri imobile sunt indicate la o valoare de 0 lei.

Foto: socialistii.md