Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un democrat, ales președinte al…

Un democrat, ales președinte al raionului Căușeni. Doi consilieri ai Platformei DA, acuzați de trădare

Raionul Căușeni are un nou președinte. Democratul Nicolae Gorban a fost votat în funcția respectivă în cadrul ședinței Consiliului raional Căușeni, care a avut loc astăzi, 25 noiembrie.

Gorban a fost votat de consilierii democrați, socialiști, dar și de către doi consilieri din cadrul Platformei DA. Astfel, Gorban revine în fotoliul de președinte de raion, funcție în care a fost numit în 2017.

„Platforma DA trădează din nou. De data asta doi consilieri raionali PPDA din Căușeni – Nicolae Ermurache și Rodica Popa – au refuzat să voteze candidatul PAS la funcția de Președinte al raionului Căușeni. În schimb au votat candidatul PD-ului…Da, apropo, trădătorul Nicolae Ermurache s-a ales cu funcția de vicepreședinte al raionului Căușeni”, a menționat deputatul Sergiu Litvinenco după ce, anterior, la Strășeni, patru consilieri ai Platformei DA au votat președintele raionului împreună cu PDM, PSRM și Partidul „Șor”.

De cealaltă parte, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, declară că cei doi consilieri au fost corupți și amenințați în Căușeni, iar miercuri aceștia urmează a fi excluși din partid.

„Azi ei au refuzat semnarea unui acord de coaliție între ACUM, PLDM și PCRM, convenit public ieri seara și au votat pentru președinte PD. Dureros pentru noi că unii oameni din echipa noastră nu rezistă. Mi-am asumat acest păcat”, a scris Slusari pe Facebook.