Un democrat, ales președinte al raionului Căușeni. Doi consilieri ai Platformei DA, acuzați de trădare

Raionul Căușeni are un nou președinte. Democratul Nicolae Gorban a fost votat în funcția respectivă în cadrul ședinței Consiliului raional Căușeni, care a avut loc astăzi, 25 noiembrie.

Gorban a fost votat de consilierii democrați, socialiști, dar și de către doi consilieri din cadrul Platformei DA. Astfel, Gorban revine în fotoliul de președinte de raion, funcție în care a fost numit în 2017.

„Platforma DA trădează din nou. De data asta doi consilieri raionali PPDA din Căușeni – Nicolae Ermurache și Rodica Popa – au refuzat să voteze candidatul PAS la funcția de Președinte al raionului Căușeni. În schimb au votat candidatul PD-ului…Da, apropo, trădătorul Nicolae Ermurache s-a ales cu funcția de vicepreședinte al raionului Căușeni”, a menționat deputatul Sergiu Litvinenco după ce, anterior, la Strășeni, patru consilieri ai Platformei DA au votat președintele raionului împreună cu PDM, PSRM și Partidul „Șor”.

De cealaltă parte, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, declară că cei doi consilieri au fost corupți și amenințați în Căușeni, iar miercuri aceștia urmează a fi excluși din partid.

„Azi ei au refuzat semnarea unui acord de coaliție între ACUM, PLDM și PCRM, convenit public ieri seara și au votat pentru președinte PD. Dureros pentru noi că unii oameni din echipa noastră nu rezistă. Mi-am asumat acest păcat”, a scris Slusari pe Facebook.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *