(VIDEO) Cum explică procurorii întârzierea cu care se cercetează cauza Platon

Iată cum explică șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, întârzierea cu care se cercetează cauza omului de afaceri Veaceslav Platon. Morari susține că sunt dosare foarte voluminoase, în care, acțiunile de urmărire penală sunt foarte dificile.

„La moment am obținut și declarații ale martorilor, care demonstrează implicarea acestui grup unic, concertat de către o singură persoană. Pentru a înainta în investigații, este necesară administrarea probelor. (…)Atât timp cât sunt probe insuficiente, este dificil de a autoriza anumite acțiuni de urmărire penală sau a avansa în investigații, a declarat procurorul.

Vea­ce­slav Pla­ton a fost anun­țat în cău­tare inter­națio­nală iar penumele său a fost emis un mandat de arest. Anunțul a fost făcut de către procurorul-șef al Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție, în cadrul unui bri­e­fing, pri­vind per­che­zi­ți­ile de astăzi la sedi­ile mai mul­tor bănci, dar și firme, care ar fi impli­cate în sche­mele fur­tu­lui mili­ar­du­lui din sis­te­mul ban­car.

Sursa Video: wwwZdG.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivan cel groaznic

    A u inceput motivatiunile de scuze . Sint atitia implicati, de aceea nu se misca dosarele . Luati lectii de la Dna roman …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *