Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Cinci deputați la Penitenciarul…

(VIDEO) Cinci deputați la Penitenciarul 13 din Chișinău

Un grup de deputați din fracțiunea Partidul Liberal Democrat (PLDM) au vizitat astăzi Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Aleșii poporului au venit să vadă condițiile de detenție și să-l viziteze pe Vlad Filat. Acest lucru, însă, nu a fost posibil. Momentul a fost surprins de ZdG.

Singurul deputat care a dorit să discute cu noi a fost Tudor Deliu. El spune că nu li s-a permis să aibă o întrevedere cu Vlad Filat, fiind invocată o interdicție impusă de procurora Adriana Bețișor, care instrumentează dosarul ex-premierului.

Am văzut celula unde s-a deținut până acum, am văzut celula unde a fost mutat marțea trecută în subsol. Vreau să vă spun că diferența între celula unde a stat până marți și ce unde stă acum este cer și pământ, sunt niște condiții de mizerie.  Deasemenea, am vrut să mergem și pe la alți deținuți. Am vrut să-l vizităm pe domnul Petrenco, ne-au deschis celula, dar dumnealui nu era acolo, ne-au spus că e la judecată”, declară deputatul Tudor Deliu.

De menționat că tot astăzi, PLDM convoacă Consiliul Politic Naţional. Ședința va avea loc la ora 16:30, în incinta Casei Sindicatelor.

UPDATE: Filat a anunțat că intră în greva foamei, nemulțumit de modul în care autoritățile îl tratează.

Sursa VIDEO: https://zdg.md/web