Ședință de judecată în dosarul „Șor”: ce martor a fost audiat și când ar urma să fie eliberat primarul de Orhei

Astăzi, în ședința de judecată din dosarul Șor a fost audiat un martor al apărării, despre care avocații lui Șor spun că  a confirmat poziția de apărare și a infirmat acuzarea adusă de către reprezentantul statului. Martorul audiat astăzi este Stela Pahomi, fosta membră a Consiliului de administraţie al MAIB, trimisă în judecată pentru spălare de bani. Pahomi a refuzat să discute cu presa după ședința de astăzi. 

A refuzat să răspundă la întrebările presei și Ilan Șor. Acesta le-a spus jurnaliștilor să discute cu avocații săi. Avocații au precizat că Stela Pahomi a răspuns la toate întrebările, refuzând să spună care anume au fost acestea, întrucât ședința de judecată a fost una închisă. Totuși, avocații au spus că este vorba de „un rând de operațiuni financiare în legătură cu Șor”. Totodată, avocații spun că nu consideră problematic faptul că Pahomi apare într-un alt dosar.

Stela Pahomi a fost reținută la sfârșitul lunii martie a anului trecut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani şi însuşire în proporţii deosebit de mari.

Următoarea ședință de judecată în dosarul Șor urmează să aibă loc luni, la ora 14.30. Atunci, va fi audiat încă un martor al apărării.

Totuși, primarul de Orhei ar putea să-și recapete libertatea și să revină la conducerea primăriei. Asta pentru că la 22 iunie se împlinește un an de când pe numele său a fost emis un mandat de arest, iar norma constituțională stipulează că o persoană nu poate fi plasată în arest preventiv peste acest termen.

Două săptămâni până la „libertatea” lui Șor! Ce spun procurorii și avocații?

Actualul primar de Orhei este învinuit de escrocherie şi spălare de bani. Procurorii îl acuză pe Şor de faptul că timp de trei săptămâni, între 4 şi 25 noiembrie 2014, ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste 5 miliarde de lei de la BEM, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore. Suma a fost confirmată şi de memorandumul KROLL, prezentat la solicitarea organului de urmărire penală.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Le Justicier

  Șor a plătit demult din miliardul furat și totul va fi bine! În cel mai rău caz Jasmin îi v-a cânta în particular
  lui Plahotniuc câteva cântece și va fi bine cu totul.

 2. Harașosfetiuc

  Ilan Șor face costrucții grandioase în zona lacului din Orhei. De unde are bani?
  Din miliardul de dolari furat îi ajunge și petru acareturi, și pentru magazine
  pentru săraci, și pentru ecipă de fotbal, și pentru toate capriciile evreicei lui
  talentate Jasmin. Da acum, închideți ochii și imaginați-vă cât bine ar fi făcut
  Ilah Șor, dacă i s-ar fi permis să fure nu un miliard de dolari, dar ZECE miliarde?
  Și chiar vă pare rău, ca să trăiască ceva mai bine năcăjiții din Orhei? Partidul
  Șor chemă la bunăvoință pentru moldovenii noștri chinuiți din Orhei!

 3. Moș Petrică

  Oameni buni! Vă rog să mă lămuriți și pe mine de ce băiatanul ăsta, Ilan Șor se uită
  așa închiochionat la noi? El ne-o furat miliardul de dolari și tot el se supără? Ce
  putem să mai facem pentru bietul evreu, ca să-l împăcăm? Pe timpuri le duceam un cucoș
  mai mare și erau mulțumiți.

 4. Adevar

  eureul se baga in democratie si suge singele maselor, se pocloneste in fata maretiei poporului, dar nu recunoaste nimic in afara de bani, ctivitatea lui duce la tuberculoza natiunii…de cind e luema si pamintul despre estia de singe cu shor au scris daor lucruri rele, sunt niste fiinte fara morala fara soviste fara nimic sfint inei …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *