Procurorul care a gestionat dosarul lui Andrei Braguța, eliberat din funcție. Cum a reacționat acesta?

Procurorul Ivan Filimon, cel care a gestionat dosarul penal intentat la 15 august 2017 pe numele lui Andrei Braguța, a fost eliberat din funcție. Solicitat de ProTV, acesta a spus că nu comentează decizia, dar că o va ataca în instanță. 

Filimon este procuror din 2012, după ce a absolvit Institutul Național al Justiției cu media 8.98. În scurta sa carieră de acuzator de stat, Filimon a lucrat la Procuratura Buiucani, apoi la Procuratura Ungheni, ulterior ajungând la Oficiul Ciocana din cadrul Procuraturii Chișinău. În 2014, cu prilejul aniversării a XXII-a de la formarea Procuraturii R. Moldova,împreună cu alți colegi, Filimon, activând la Procuratura Ungheni, era decorat cu diplomă de onoare de gradul III. Un an mai târziu, a primit calificativul „atestat” după ce i-au fost verificate cunoștințele teoretice și practice, primind gradul de clasificare ordinar, jurist de rangul II.

Conform declarației cu privire la venituri și proprietate pentru anul 2015, ultima disponibilă pe numele procurorului Ivan Filimon, acesta nu avea nici mașină și nici un loc de trai propriu. În 2015, el a ridicat un salariu de 81 de mii de lei.

 

„Eroii” (in)justiției din dosarul Braguța

Citiți și: Cum arată vila judecătorului care l-a arestat pe Andrei Braguța și cum își argumentează acesta decizia


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *