Principală  —  IMPORTANTE   —   O judecătoare de la Curtea…

O judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău pleacă din sistem. Cererea de demisie, pe masa membrilor CSM

Foto: ZdG

Judecătoarea Elena Cojocari de la Curtea de Apel Chișinău pleacă din sistem. Cererea de demisie a magistratei urmează să fie examinată în ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 9 aprilie.

Elena Cojocari este judecătoare din 2007, în perioada 1999-2007 fiind avocată. Pe parcursul carierei sale, Cojocari a activat la Judecătoria Buiucani.

În octombrie 2012, Cojocari a fost numită în funcția de judecătoare până la atingerea plafonului de vârstă. Iar doi ani mai târziu este desemnată pentru exercitarea atribuţiilor judecătorului de instrucţie la Judecătoria Buiucani, municipiului Chişinău. Pe 11 decembrie 2019, Elena Cojocari a fost numită în funcția de judecătoare la Curtea de Apel Chișinău, potrivit magistrat.md.

Sursa foto: CSM

În decembrie 2022, ZdG a scris că un tânăr, în vârstă de 33 de ani, originar din raionul Basarabeasca, a murit după ce a căzut de la etajul doi al unui apartament în care locuia fiica judecătoarei de la Curtea de Apel Chișinău.

Judecătoarea Elena Cojocari nu a vrut să răspundă la întrebări legate de decesul tânărului: „A fost un caz tragic, dar s-a întâmplat din neatenția lui (Victor Grecu, n.r.), dar a fost și un caz tragic în viața copilului meu, care-i marcată pe viață, că s-a întâmplat aceasta la ea acasă. N-am de gând să vă răspund la întrebări, nu vă supărați. Cred că este pe rol cauza la organele de urmărire penală și în cazul în care o să fie necesar, o să răspund la toate întrebările”, ne-a zis Elena Cojocari.