Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Mihai Grosu, soțul magistratei…

(VIDEO) Mihai Grosu, soțul magistratei de la Strășeni, implicat într-un scandal de violare de domiciliu

Gheorghe Scutari din Strășeni, s-a plâns la poliție, ulterior la Procuratura Strășeni pe faptul că a fost atacat în propria locuință de către Mihail Grosu, soțul magistratei Mihaela Grosu, angajat al Inspectoratului Național de Patrulare. Ultimul ar fi pătruns în spațiul privat care i-ar aparține lui Scutari, l-ar fi insultat și lovit, iar ulterior l-a amenințat că-i va da foc vagonului în care acesta muncește și îl va deposeda de toate bunurile.

Conflictul s-ar fi iscat pe 16 mai 2014, în orașul Strășeni, când Mihail Grosu a venit să ia o coasă motorizată, pe care a adus-o la reparație. Acesta a invocat faptul că acel instrument avea și capac, iar meșterul i-a comunicat că a adus obiectul fără capac. Între ei s-a iscat o ceartă verbală, iar angajatul INP l-ar fi amenințat pe Scutari că-l va pune în genunchi și-l va purta prin judecăți și-i va lua toate bunurile. A doua zi, pe 17 mai, Grosu a revenit cu aceleași pretenții. Scutari i-a comunicat ca nu are de unde să-i dea capacul și l-a rugat să iasă din încăpere. Grosu a refuzat și a început să-l insulte și să arunce cu obiecte în meșter, apoi l-ar fi lovit. Revoltat, Scutari l-a forțat pe polițist să iasă din încăpere și chiar a alergat după el prin fața atelierului.

Camera de supraveghere arată ce s-a întâmplat în exteriorul atelierului lui Scutari. Vedem cum polițistul a pătruns în interiorul atelierului, vedem că iese de câteva ori agitat, dar continuă să stea în spațiul privat care îi aparține lui Scutari, apoi iese și fuge de meșter.

12596110_994379713965399_712174774_nPe acest fapt, polițiștii au decis să-l amendeze pe cel care a fost atacat în propria casă. Ulterior și instanța de judecată a menținut amenda pentru Gheorghe Scutari, dar nu există încă o decizie definitivă.

Deși a fost sesizată cu o plângere de către Scutari, Procuratura Strășeni nu a dat niciun răspuns acestei plângeri. Acum cetățeanul s-a adresat cu o plângere și la Centrul Național Anticorupție, iar plângerea este în examinare.

Contactați telefonic, cei de la INP au refuzat să spună dacă este sau nu angajatul lor. Doar cei de la secția Escorte oficiale au spus că au avut așa angajat până la sfârșitul lunii decembrie 2015, dar ulterior a plecat de la ei și nu știu unde lucrează acum.

Redacția este deschisă pentru difuzarea opiniei lui Mihai Grosu despre cele întâmplate în data de 15 și 16 mai 2014 la Strășeni.

Sursa Video: www.ZdG.md