Principală  —  IMPORTANTE   —   LIVE/ 81 de deputați au…

LIVE 81 de deputați au votat pentru a opta cerere a PG privind ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor

Foto: partidulsor.md

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, prezintă joi, 23 decembrie, în Parlament cele nouă cereri privind solicitarea acordului de ridicarea a imunității deputatului fugar Ilan Șor, reținerea, arestarea, percheziționarea și trimiterea în judecată a acestuia pe nouă capete de acuzare, printre care – escrocherie, spălare de bani, crearea sau conducerea unei organizații criminale, fals în declarații, dar și delapidarea averii străine și abuz de serviciu.

Ora 14:54 Procurorul general interimar prezintă cea de-a noua cerere privind ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor.

Ora 14:50 Cea de-a opta cerere a fost votată de 81 de deputați.

Ora 14:45 Procurorul general interimar prezintă cea de-a opta cerere privind ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor, care se referă la delapidarea averii străine în proporții deosebit de mari.

Ora 14:44 82 de deputați au votat pentru a șaptea cerere a PG privind ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor

Ora 14:40 Procurorul general interimar prezintă cea de-a șaptea cerere în privința ridicării imunității deputatului fugar Ilan Șor.

Ora 14:36 84 de deputați au votat pentru a șasea cerere a PG privind ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor

Ora 14:30 Procurorul general interimar prezintă cea de-a șasea cerere în privința ridicării imunității deputatului fugar Ilan Șor.

Ora 14:25 82 de deputați au votat pentru a cincea cerere a PG privind ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor.

Ora 14:21 Procurorul general interimar prezintă cea de-a cincea cerere a PG privind ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor. Potrivit lui Robu, cea de-a cincea cerere se referă la articolu 42 din codul penal – Participanții.

Ora 13:14 78 de deputați au votat pentru a patra cerere a PG privind ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor.

Ora 13:03 Procurorul general interimar prezintă în Parlament cea de-a patra cerere care se referă la crearea unui grup criminal organizat.

Ora 13:01 83 de deputați au votat pentru cea de-a treia cerere privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor.

Ora 12:46 Procurorul general interimar prezintă cea de-a treia cerere privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor care se referă la spălarea banilor.

Ora 12:45 Cu 87 de voturi Parlamentul a aprobat cea de-a doua cerere privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor care se referă la escrocherie.

Ora 12:11 Procurorul general interimar prezintă cea de-a doua cerere privind solicitarea acordului de ridicarea a imunității deputatului fugar Ilan Șor, reținerea, arestarea, percheziționarea și trimiterea în judecată a acestuia, care se referă la escrocherie.

„În a doua jumătate 2014, membrii organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc au decis redistribuirea proprietăților deținute de diferite grupuri criminale pe teritoriul R. Moldova. (…) La această etapă a apărut necesitate efectuării perchiziționării în privința deputatului Ilan Șor pentru comiterea infracțiunii articolului 190 aliniat 5 Cod Penal”, a declarat Dumitru Robu.

Ora 12:09 Parlamentul a aprobat cererea privind ridicării imunității deputatului fugar Ilan Șor pe un capăt de acuzare – Articolul 352 prim aliniat 1 și 2 din codul penal . Articolul 3521. Falsul în declaraţii. Proiectul a fost votat unanim de PAS și BCS.

Se acceptă cererea procurorului general interimar. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării”, a declarat Olesea Stamate, președinta comisiei juridice, numiri și imunități.

Potrivit procurorului general interimar, după aprobarea cererilor de către Parlament, Procuratura Generală este în drept de a solicita extrădarea lui Ilan Șor pe cele nouă capete de care este acuzat pentru a fi atras la răspundere în R. Moldova.

„Ilan Șor deținând funcția de primar de Orhei și deputat nu a inclus în declarația de avere bunurile deținute de către soția acestuia, dar și conturile bancare. (…) Solicit ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor(…) Odată cu remiterea cauzei penale în instanță se solicită confiscarea bunurilor. (…) După ce Parlamentul va aproba cererile, Procuratura este în drept de a solicita extrădarea lui Ilan Șor pe aceste nouă capete, deoarece la moment Procuratura a solicitat extrădarea doar pe cauza care se examinează la Curtea de Apel ”, a declarat procurorul general interimar.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a depus la 16 decembrie la Parlament nouă cereri privind solicitarea acordului de ridicarea a imunității deputatului fugar Ilan Șor, reținerea, arestarea, percheziționarea și trimiterea în judecată a acestuia fiind învinuit în baza mai multor articole din Codul Penel al R. Moldova.

Igor Grosu, președintele Parlamentului, a dat citire, în plenul Parlamentului, la toate cererile înainte de procurorul general interimar Dumitru Robu. Fiind nouă cereri la număr, în principiu, procurorul general interimar a solicitat acordul deputaților privind ridicarea imunității deputatului fugar Ilan Șor, condamnat de prima instanța la 7 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, reținerea, percheziționarea, arestarea și trimiterea în judecată a acestuia.

Cele nouă capete de acuzare imputate deputatului fugar Ilan Șor și pentru care PG a cerut Parlamentului ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată a lui Șor