(VIDEO) Dosarul ex-deputatei Valentina Cușnir privind violențele din 7 aprilie s-a împotmolit la Curtea de Apel

Dosarul ex-deputatei Valentinei Cușnir s-a împotmolit la Curtea de Apel. Cauza împotriva polițiștilor Petru Corduneanu și a lui Dumitru Rusu se examinează la Curtea de Apel din octombrie 2014.

Chiar dacă acest dosar este unul de interes public, magistrații au interzis filmarea procesului de judecată, iar în cadrul ședinței de astăzi, 10 februarie, s-a discutat doar chestiunea anexării la dosar a mai multor probe video și alte demersuri ale părților în proces. Mai mult decât atât, magistrații au început ședința cu întârziere de o oră, la 17.00, în altă sală decât cea anunțată la avizier. Într-un final, ședința a fost iarăși amânată, deja pentru data de 29 februarie, când vor fi vizionate imaginile. În mai bine de un an de când dosarul e la Curtea de Apel, mai multe dintre ședințele de judecată au fost amânate din varii motive.

Petru Corduneanu, fostul şef al Direcţiei Ordine Publică din cadrul MAI şi adjunctul acestuia, Dumitru Rusu, sunt acuzați de comiterea excesului de putere, cu aplicarea violenţei. În fapt, procurorii au stabilit că, în seara de 7 spre 8 aprilie 2009, în preajma Pieţei Marii Adunări Naţionale, inculpaţii au numit victima cu cuvinte necenzurate, au îmbrâncit-o, au imobilizat-o prin răsucirea mâinilor, au deposedat-o de megafon şi au târât-o forțat în direcţia Palatului Naţional. Poliţiştii i-au aplicat părţii vătămate multiple lovituri peste diferite părţi ale corpului, cauzându-i vătămări corporale medii.

Pe acest caz, în august 2014, Judecătoria Buiucani a pronunțat o sentință de achitare a celor doi inculpați.

Sursa Video: www.ZdG.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *