Contraprotest în cazul autocarelor incendiate

După ce la începutul lunii august reprezentanții unei companii de transport căreia i-au fost incendiate autocarele au protestat în fața Guvernului, astăzi, 12 august, cei învinuiți de comiterea infracțiunilor au organizat un contraprotest. Aceștia au adus mai multe autocare în PMAN și susțin că acuzațiile care li se aduc sunt nefondate.

Potrivit susținătorilor veniți în PMAN, dosarele privind incendierea autocarelor au fost fabricate, iar concurenții acestora urmăresc eliminarea companiei de transport de pe piață.

„Nu există nicio probă pertinentă care să demonstreze vinovăția angajaților mei. Nu există niciun act care să valorifice prejudiciul de 2 milioane de lei care ni se incriminează. Mai întâi au fost acuzați de incendiere, dar nu s-au găsit probe și au fost eliberați. Apoi, li s-au adus acuzații de omor, dar la fel, nu existau probe. Acest fapt a condiționat plecarea lor din țară”, spune administratorul companiei.

Acesta mai susține că alte două persoane reținute pentru șantaj nu sunt implicate în aceste acțiuni: „Au fost reținute pentru 30 de zile și au fost torturate, intimidate, pentru a da supoziții false.”

Aceștia solicită organelor competente să desfășoare o anchetă corectă, iar inculpații să-și demonstreze nevinovăția în stare de libertate.

Menționăm că la 5 augusut Procuratura muncipiului Chişinău a comunicat despre finalizarea şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a trei persoane în cazul autocarelor incendiate. Este vorba despre un actual şi un fost poliţist, precum şi un civil, care au fost reţinuţi acum trei luni, după ce ar fi comis o serie de  distrugeri şi deteriorări intenţionate prin incendierea bunurilor firmei concurente de transport. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *