Consultări cu experții Comisiei de la Veneția privind reforma procuraturii

Andrian Candu, președintele Parlamentului R. Moldova, a avut o întrevedere cu Delegația Comisiei Europene pentru democraţie prin drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția), care se află într-o vizită de documentare în țara noastră în contextul examinării proiectului de lege cu privire la Procuratură.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte ce țin de etapele parcurse pentru elaborarea proiectului, inclusiv opiniile părților privind Concepția de reformă a Procuraturii. În context, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la practicile altor state europene referitoare la funcționarea Procuraturii.

Membrii Delegației Comisiei de la Veneția au făcut o scurtă prezentare a obiectivelor misiunii de documentare și au menționat că opinia Comisiei asupra proiectului de lege cu privire la Procuratură urmează a fi prezentată în luna martie curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *