Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Ministerul rus al Apărării…

VIDEO Ministerul rus al Apărării susține că ucrainenii au atacat Centrala Nucleară de la Zaporojie: „O încercare a regimului naționalist de la Kiev de a declanșa o provocare monstruoasă”

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri, 4 martie, că atacul asupra Centralei Nucleare de la Zaporojie, din Ucraina, a fost declanșat de „regimul naționalist de la Kiev”, scrie CNN.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, susține că Centrala Nucleară funcționează normal și că întreaga zonă se afla sub controlul forțelor ruse încă de pe 28 februarie.

„Noaptea trecută, în zona adiacentă a centralei, a avut loc o încercare a regimului naționalist de la Kiev de a declanșa o provocare monstruoasă”, a afirmat purtătorul de cuvânt Igor Konașenkov.

Vineri dimineața, centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din țară, dar și din Europa, a fost bombardată intens. Un obuz a lovit o clădire administrativă și a declanșat un incendiu în incinta sitului centralei. Vineri dimineață, serviciile de urgență ucrainene au confirmat că au reușit să stingă incendiul, însă centrala este sub controlul rușilor. Nivelul de radiații este în prezent normal.

Kievul acuză Moscova că recurge la „teroarea nucleară”. Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în următoarele ore pentru a discuta despre această situație.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a făcut vineri, 4 martie, apel public de nesupunere civilă, îndemnându-i pe ruși să protesteze împotriva confiscării de către forțele ruse a celei mai mari centrale nucleare din Europa. Detalii aici

Detalii aici: LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina