Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   (VIDEO) Mihail Saakașvili prognozează schimbări…

(VIDEO) Mihail Saakașvili prognozează schimbări decisive în Ucraina

Guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, prognozează schimbări decisive în Ucraina, în următoarele două săptămâni. Declarația vine după ce acesta a prezentat public o serie de scheme corupționale, iar drept urmare Centrul ucrainean Anticorupție a anunțat că, în context, vor fi inițate dosare penale.

Potrivit demnitarului, este pentru prima dată când organele stat reacționează atât de prompt în acest sens.
Consider că elanul corupției din Ucraina va fi depășit. Sunt convins că ne așteaptă schimbări radicale. Următoarele două săptămâni sunt decisive, pentru că au loc audierile administrației Ucrainei, iar acolo se întâmplă lucruri interesante. Ieri am ținut un discurs, și alții au făcut-o, iar astăzi în Parlament câteva fracțiuni cer autorităților să reacționeze. Șeful Centrului Anticorupție a declarat deja că, în baza declarațiilor sunt temeiuri de deschidere a unui dosar penal. Sunt foarte mulțumit. (…) Procuratura Generală nu ar fi spus-o niciodată. În cel mai bun caz ar fi tăcut, sau ar fi spus că nu vor reacționa. Oamenii nu cred că noile structuri anticorupție vor face ceva, până nu le vor vedea că acționează. Totuși eu cred că această structură va crea probleme reale celor certați cu legea”, a declarat demnitarul în cadrul deschiderii Școlii de iarnă pentru jurnaliștii de investigație, ce are loc la Odesa în perioada 7-12 decembrie.

Totodată, Mihai Saakașvili asigură că deține informații și despre alți funcționari corupți.
„Politicienii corupți nu au apartenență politică. Mi s-a reproșat că nu am numit lista completă a corupților. Chiar și cei care nu i-am numit, văd în mine un pericol. Am acumulat aceste informații de la mai multe structuri și voi prezenta o listă mai mare”, a conchis guvernatorul.

Mihail Saakashvili este fost președinte al Georgiei, în perioada 2004-2013. Din 30 mai 2015 acesta este guvernator al regiunii strategice ucrainene Odesa.

Sursa VIDEO: www.ZdG.md