Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Inundațiile devastatoare din Europa.…

VIDEO Inundațiile devastatoare din Europa. Bilanţul victimelor creşte la 133 de morţi în Germania; 20 de decese – în Belgia

Echipajele de salvare luptă de câteva zile pentru a găsi supraviețuitori ai inundațiilor care au făcut ravagii în toată Europa de Vest, ucigând peste 150 de oameni, relatează BBC. Sute de oameni sunt dați dispăruți încă după ce precipitațiile record au declanșat inundații severe în Germania și Belgia.

Ploile abundente au lovit, de asemenea, Elveția, Luxemburg și Olanda – unde premierul Mark Rutte a declarat că tot ce se întâmplă este un dezastru național.

Presa internațională scrie că bilanţul victimelor în urma intemperiilor devastatoare în Germania a crescut sâmbătă la cel puţin 133 de morţi în această ţară, ceea ce ridică la 153 numărul deceselor înregistrate în Germania şi Belgia, două state europene puternic afectate de fenomene meteorologice extreme în ultimele zile, în timp ce peste 1 000 de persoane sunt date dispărute în Germania. 20 de decese sunt înregistrate în Belgia.

Germania şi Belgia s-au confruntat, pe14 şi 15 iulie, cu ploi torenţiale de o violenţă fără precedent, care au provocat inundaţii şi viituri, ce s-au abătut asupra unor zone rezidenţiale, distrugând multe localităţi.