Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trump îl acuză pe Assad,…

Trump îl acuză pe Assad, Putin și Iranul pentru atacul chimic din Siria

Președintele american acuză președintele rus, Vladimir Putin și Iranul că sprijină regimul lui Bashar al-Assad, după ce rapoartele au arătat că sâmbătă, 7 aprilie, zeci de civili au fost uciși  în urma asfixierii cu gaz în orașul Douma, informează The Independent.

Donald Trump a avertizat că va exista un „preț mare de plătit” ca urmare a atacului chimic efectuat de guvernul sirian în estul Ghoutei.

„Mulți morți, inclusiv femei și copii. Un atac chimic fără minte în Siria. Zona de atrocitate este blocată și înconjurată de armata siriană, făcând-o complet inaccesibilă lumii exterioare. Președintele Putin, Rusia și Iran sunt responsabili pentru sprijinul acordat companiei „Animal Assad”. Deschideți imediat zona pentru ajutor medical și verificare. Un alt dezastru umanitar fără niciun motiv”, a scris Trump pe Twitter.

Izbucnirea lui Trump vine în aceeasi zi cu mesajul consilierilor de securitate de top ai Statelor Unite care au afirmat că SUA nu exclude lansarea unui atac cu racheta ca raspuns la presupusa folosire a unei arme chimice.

„N-aș exclude nici o variantă”, a declarat un consilier de securitate internă al Casei Albe și consilier în domeniul combaterii terorismului, Thomas Bossert, într-un interviu pentru ABC:  „Cercetăm atacul în acest moment”, adăugând că fotografiile incidentului sunt „oribile”.

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise și mai mult de 500 de persoane au fost rănite după atac, potrivit Uniunii Medicilor și Organizațiilor de Ajutor.  Organizația „Căștile de Protecție Albe ale Siriei” a declarat că 40 de persoane au fost ucise, majoritatea copii și femei.

Foto antet: independent.co.uk