Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rușii au lansat un nou…

Rușii au lansat un nou atac cu rachete asupra orașului Harkov. Autoritățile ucrainene anunță că sunt morți și răniți

O nouă lovitură cu rachete a avut loc asupra orașului rezidențial Harkov. Despre asta a anunțat primarul de la Harkiv, Igor Terekhov, relatează UNIAN .

„Suntem bombardați în mod constant. Un atac cu rachetă a fost acum efectuat într-o zonă rezidențială. Sunt morți, sunt victime, spitalul este distrus. Deci, desigur, situația este foarte complicată. Sunt morți, sunt răniți. Prin urmare, situația este gravă”, a spus Terekhov.

În timpul bombardării orașului, obuzele au căzut pe teritoriul spitalului nr. 3 din districtul Novobavarsky. După atacul asupra spitalului, soldații ruși au lansat un atac aerian asupra regiunii Bavaria. Acolo, obuzele au lovit uzina și o clădire rezidențială din apropiere.

Marți, a șasea zi a invaziei ruse, Ucraina rezistă atacurilor trupelor ruse, pe mai multe fronturi. În noaptea de luni spre marți, trupele ruse au bombardat mai multe regiuni ale Ucrainei și au efectuat mai multe operațiuni de desant aerian. În același timp, Curtea Penală Internațională de la Haga, Țările de Jos, va deschide o anchetă cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia cât mai „rapid posibil”. Luni a avut loc prima rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia, fără rezultate vizibile.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A șasea zi de război în Ucraina. Turnul de televiziune de la Kiev, atacat cu rachete rusești. Transmisiunea, întreruptă