Regele Mihai a murit

Regele Mihai I, fostul suveran al României, a murit la vârsta de 96 de ani la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală, relatează Agerpres.

La 8 noiembrie, Casa Regală anunța că Regele Mihai este „în stare de suferință”, alături de el fiind principesa Margareta și principele Radu, cu ocazia marii sărbători a Sfinților Mihail și Gavriil. Nu a fost organizat niciun eveniment cu ocazia zilei onomastice. La reședință s-au aflat angajații Casei Majestății Sale detașați în Elveția și maicile de la mănăstirile din România care îl asistau pe Rege. Cu o seară înainte, pe 7 noiembrie, un trimis al mitropolitului Europei Occidentale și Meridionale, Iosif, i-a dat Regelui Mihai Sfânta Împărtășanie.

Premierul Pavel Filip a transmis condoleanțe Casei Regale şi poporului român: „R. Moldova este alături de poporul român în aceste momente de profundă tristețe, exprimă compasiune familiei îndurerate și va păstra vie memoria Majestății Sale. Prin moartea Regelui Mihai, România pierde un conducător cu o vastă viziune democratică, un reper de probitate, modestie şi nobleţe sufletească, un om de o mare înţelepciune şi cu o înaltă valoare umană, care poartă în sine istoria unui popor şi care va rămâne în conştiinţa naţională drept o figură emblematică a istoriei şi culturii româneşti”, se mai spune în mesaj.

Regele Mihai I s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-Mamă Elena. Majestatea Sa Regele Mihai a domnit între 1927 şi 1930, prin intermediul unei Regenţe, precum şi între 1940 şi 30 decembrie 1947.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Paulică

  Plahotniuk trebuie să profite de slăbiciunea Casei Regală a României și s-o cumpere pentu o sumă suficientă de bani. Averea Casei Regale din România este de aproximativ 70 milioane de dolari. Această sumă este foarte accesibilă pentru oligarhul Plahotniuk și el trebuie să-și cumpere Casa Regală cu toate accesoriile ei și să se proclame Regele Plohiș 1 al României.

  REGELE MIHAI 1 A MURIT! TRĂIASCĂ REGELE PLOHIȘ 1!

  • Reporter

   care 70 de milioane..ma tu ai itit cartea IDIOT ????citesteo, doar printul prin inselaciune a pus mina pe paminturile din Muntii Carpati care costa peste 300 milioane euro

 2. Reporter

  Dumnezeu sa-l ierte ! dar de ce un rege care nu are de loc singe de romin in el a fst rege in Romania ???? oare nu esti si sunt ocupanti ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *