Proteste la Bucureşti şi în alte oraşe, după decizia CCR privind revocarea şefei DNA

Câteva mii de oameni au contestat, aseară, 30 mai, la București, decizia Curţii Constituţionale din România privind revocarea șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA).  Au existat şi câteva momente tensionate, între manifestanţi şi jandarmi, transmite Digi24. Proteste au mai fost la Timişoara, Sibiu, Constanţa, Oradea şi Iaşi.

Manifestanţii au scandat „Hoţii”, „Jos comunismul”, „PSD, ciuma roşie” şi alte lozinci împotriva PSD şi a judecătorilor Curţii Constituţionale. Mai mulţi protestatari au forţat cordonul jandarmilor, au traversat carosabilul şi au ajuns pe trotuarul din faţa Palatului Victoria, scandând „Jandarmeria apără hoţia”.

În Timișoara, aproximativ 300 de persoane au iești în stradă, unde au scandat: „PSD, ciuma roșie!”, „CCR, sluga PSD!”, „Jos penalii!”, dar și „Dragnea să trăiască, că-i capu’ la țara noastră”, „Nu stați la terasă, dacă vă pasă”, scrie ProTV România, citând Tion.ro.

Sursa: Tion.ro

De asemenea, aproximativ 150 de persoane au mărșăluit în miercuri seara pe principalele bulevarde ale Sibiului, solicitând demisia PSD și strigând „Veniți cu noi să ne luăm țara înapoi”, potrivit Turnul Sfatului.

Curtea Constituţională arată, în comunicatul oficial din 30 mai, curent, privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.

„Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat: 1. Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi. 2. Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi”, se precizează în comunicat.

Sursa poză antet: ziare.com
Surse: digi24.ro, agerpres.ro, protv.ro, ziare.com

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lider Moldovan

    Marie, Mărioară! Da nu acele ziare din România, citești tu, draga moșului. Da cu cifrele, chiar stai rău. 30 de mii din 23 milioane? Adică 1 dintr-o mie? Asta cum ar fi 3 mii de “ivani cel groaznic” de la voi la toată Moldova!

  2. Scufița Roșie

    CE FACE PROGRAMATORUL VOSTRU???

    Nu se afișează nici măcar comentariile, care după părerea Modelatorului “sunt apreciate și sunt exprimate într-un limbaj decent”. De celelalte nici n-avem ce vorbi. Acum ceva timp în urmă comentariile permise se afișau după ce se posta ceva, măcar un simbol \ caracter. Această posibilitate a dispărut și nimic în loc nu s-a propus și nu s-a făcut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *