Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Polițiștii de frontieră letoni nu…

Polițiștii de frontieră letoni nu au permis intrarea în țară a 152 de camioane cu numere de înmatriculare rusești și belaruse

Foto: delfi.lv

Polițiștii de frontieră letoni nu au permis intrarea în țară a 152 de camioane cu numere de înmatriculare rusești și belaruse în cursul unei singure zile, pe 9 aprilie, deoarece au început să funcționeze sancțiunile corespunzătoare ale UE, scrie Hromadske.

Camioanelor rusești și belaruse li s-a interzis să treacă granița UE din 9 aprilie. Există o serie de excepții de la restricții, dar niciunul dintre camioanele de la graniță pe 9 aprilie nu a fost supus acestora, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciului vamalului leton.

El a mai spus că șoferii acestor camioane au declarat că nu cunoșteau despre sancțiuni. Dar deja pe 10 aprilie, informațiile au ajuns la aceștia, după cum spun vameșii letoni, deoarece numărul de camioane a scăzut brusc.

Sancțiunile UE pentru transport impuse săptămâna aceasta interzic transportatorilor ruși și belarusi să opereze în Uniunea Europeană și navelor rusești să intre în porturile UE.