Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   (VIDEO) Mihail Saakashvili, spaima corupților…

(VIDEO) Mihail Saakashvili, spaima corupților din Odesa: „Mi-e greu să găsesc parteneri în Republica Moldova”

Guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakashvili, susține că îi este dificil să identifice parteneri de încredere în Republica Moldova, în contextul instabilității politice de la Chișinău. Declarația a fost făcută ieri, 7 decembrie, în cadrul deschiderii Școlii de iarnă pentru jurnaliștii de investigație, la Odesa.

Demnitarul, devenit cunoscut opinei publice pentru poziția hotărâtă în lupta cu corupția, afirmă că a organizat, în repetate rânduri, întrevederi de lucru cu reprezentanți ai autorităților centrale din Republica Moldova, iar peste puțin timp a aflat că aceștia au demisionat.

„Mi-e greu să găsesc parteneri în Republica Moldova, cu care să putem lucra, Guvernările se schimbă cu o viteză cosmică, nici nu reușesc să urmăresc. Mă întâlnesc cu premierul Republicii Moldova, iar peste câteva zile aflu că acesta a demisionat. (…) După 2009, în Republica Moldova s-a activizat lupta pentru corupție, nu împotriva ei”, a declarat Mihail Sakaashvili.

Mihail Saakashvili este fost președinte al Georgiei, în perioada 2004-2013. Din 30 mai 2015 acesta este guvernator al regiunii strategice ucrainene Odesa.

Sursa VIDEO: www.ZdG.md