Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Împușcături în Donbas. Doi militari…

Împușcături în Donbas. Doi militari ucraineni au fost omorâți, iar altul – rănit

La 6 mai, în Donbas, grupuri armate ilegale au deschis focul de 16 ori asupra pozițiilor ucrainene și a infrastructurii civile. În urma bombardamentelor, doi soldați ucraineni au fost omorâți, iar un alt militar a fost rănit, potrivit unor rapoarte oficiale, relatează hromadske.ua

Potrivit sediului operațiunii Forțelor Mixte, în urma bombardamentelor, doi soldați ucraineni au fost împușcați, iar un alt militar ucrainean a fost rănit de șrapnel (proiectil de artilerie). Potrivit sursei citate, militarul rănit a fost transportat în stare gravă la o unitatea militară.

Armata ucraineană precizează că focuri de la instalațiile de artilerie de calibru mare, mortare de calibru mare, mitraliere grele, arme de calibru mic au fost înregistrate în zona Lugansky, Novgorodsky, Pishchevik, Talakovka, Novotoshkovsky, Zaitsevoy, Novotroitsky și Peskov.

Acțiunile militanților au fost raportate reprezentanților OSCE. Astăzi, 7 mai, începând cu ora 7:00, grupuri armate ilegale au deschis focul de cinci ori.

În perioada 27 iulie 2020 – 8 aprilie 2021, Misiunea specială de monitorizare a OSCE a înregistrat cel puțin 16.827 încălcări ale încetării focului în regiunile Donetsk și Luhansk. Numărul include 5.862 de explozii, 1.830 de muniții zburătoare nedeterminate, 179 de focuri de bot, 72 de rachete, precum și cel puțin 8.884 de explozii și focuri. 

Din 27 iulie 2020, un armistițiu privind încetarea complete a focului este în vigoare oficial în Donbas. În acest timp, însă, bombardamentele nu au încetat, dar numărul lor s-a redus. În același timp, în ultimele săptămâni a fost observată o agravare a situației din zona de conflict.