Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fostul președinte al Ucrainei, Viktor…

Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, găsit vinovat de trădare de patrie

Tribunalul districtual Obolon de la Kiev l-a găsit vinovat de trădare de patrie pe fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, transmite Novaia Gazeta.

„Chiar dacă acuzatul nu își recunoaște vinovăția, instanța, după ce a audiat martorii, a examinat dovezile experților, documentele și probele materiale, evaluând argumentele apărării și ale procuraturii, consideră că acuzatul este vinovat de crime … dovedite prin probele corespunzătoare și admisibile”, a menționat judecătorul în instanță.

Judecătorul nu a pronunțat încă sentința, iar Procuratura Generală a Ucrainei insistă pentru o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru atac asupra integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei, trădare de stat și complicitate cu agresiunea militară împotriva Ucrainei.

Examinarea dosarului lui Ianukovici a început în mai 2017. Potrivit procurorilor, Ianukovici se face vinovat de faptul că la 22-23 februarie 2014, „s-a retras din funcția de președinte și a acceptat în mod voluntar să coopereze cu autoritățile și militarii ruși”, precum și pentru că a trimis o cerere către președintele rus în care a cerut introducerea trupelor militare ruse pe teritoriul Ucrainei.