Caz hazliu în Duma rusă

Duma Federaţiei Ruse a discutat ieri, 28 ianuarie un subiect ce poate părea comic dacă nu ar fi un indicator de aprofundare a crizei economice din această ţară.

Deputaţii ruşi s-au arătat revoltaţi de faptul că mâncarea de la cantina Legislativului rus s-a scumpit de aproximativ trei ori. Serghei Ivanov, deputat din fracţiunea Liberal Democrată a lui Vladimir Jirinovski, s-a plâns de scumpirea terciului la cantină de la 20 de ruble(5 lei) la 53 de ruble (14 lei), transmite agenţia de ştiri Interfax.
Explicaţia a venit din partea reprezentantului preşedenţiei ruse, Victor Hrekov, care la un post de radio a explicat că fabrica care livrează alimentele pe masa deputaţilor „nu poate produce mâncarea din aer în timp ce distribuitorii de materie primă au ridicat preţul la produsele livrate.
Cazul a devenit motiv de distracţie în presa rusă de opoziţie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *