Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ucrainene susțin că forțele…

Autoritățile ucrainene susțin că forțele ruse au bombardat un spital din Severodonețk și mai multe locuințe din Lisichansk, regiunea Lugansk

Militarii ruși au bombardat un spital din Severodonețk și mai multe case din Lisichansk, regiunea Luganks. Un anunț în acest sens a fost făcut de către președintele administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai.

Potrivit șefului administrației militare regionale Lugansk, militarii ruși

„La moment stabilim numărul de clădiri avariate din Severodonetsk. Am găsit noi distrugeri în acele cartiere în care nu au fost incendii după loviturile de obuze rusești. Noaptea, pompierii au lichidat incendiul care a izbucnit la spitalul din Severodonețk după ce instituția medicală a fost bombardată de ruși”, a spus Gaidai.

Gaidai a spus că în total, nouă atacuri inamice au fost respinse pe linia frontului. Gaidai a adăugat că unitățile de apărare aeriană au doborât două avioane, o rachetă de croazieră și un vehicul aerian fără pilot al inamicului.

În cea de-a 43-a zi de război din Ucraina, trupele ruse par să se fi retras complet din Kiev, potrivit Institutului pentru Studii de Război, dar ar putea pregăti intensificarea atacurilor în estul Ucrainei. Viceprim-ministra Ucrainei îndeamnă locuitorii din regiunile de est Harkov, Donețk și Lugansk să plece, pe măsură ce există suspiciuni că Rusia ar putea intensifica atacurile în aceste orașe. Statele Unite au anunţat o nouă rundă de sancţiuni care vizează instituţiile financiare ale Rusiei, precum şi oficialii ruşi şi membrii familiilor acestora.

După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război. Potrivit ONU, de la începutul războiului în Ucraina au murit 1480 de oameni, iar 2.195 au fost răniți.

Cronologia evenimentelor din Ucraina – LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina