R. Moldova și-a redus exporturile de fructe în Rusia

Potrivit analiștilor EastFruit, în pofida recoltei record de mere și prune, R. Moldova și-a redus brusc exporturile în Rusia în septembrie 2018 față de aceeași lună a anului trecut. Exporturile de mere au scăzut cu 42%, de la 27,2 la 15,8 mii tone. Cu toate acestea, acest volum a depășit cantitatea de mere exportată în septembrie 2016, când exporturile au ajuns la 13,4 mii tone.

Începând cu cea de-a treia săptămână a lunii noiembrie, R. Moldova are încă stocuri record de prune în depozitele frigorifice. În septembrie, exporturile sale către Rusia au fost de 9,3 mii tone și au fost cu 6% mai mici comparativ cu ​​aceeași lună a anului trecut.

Între timp, exportul de struguri de masă a scăzut și mai mult, cu 23,4%, până la 3 mii tone, comparativ cu aceeași lună a anului trecut când 3,9 mii tone de struguri de masă au fost livrate din R. Moldova în Rusia.

Oferta de piersici și nectarine moldovenești în Rusia a scăzut de aproape cinci ori, de la 527 tone la 113 tone. Exportul de pere din Moldova către Rusia a înregistrat o ușoară creștere, astfel în septembrie 2018, 177 tone de pere au fost exportate.

În luna septembrie 2018, R. Moldova a devenit al optulea cel mai mare furnizor de fructe al Federației Ruse, primind venituri de 14,5 milioane de dolari, cu 23,5% mai puțin decât în ​​septembrie 2017. Ponderea exporturilor de fructe moldovenești în Rusia a scăzut de la 6,3% în septembrie 2017 la 5% în septembrie 2018. Iar dacă în 2017, R. Moldova a ocupat locul patru în acest clasament, în 2018 țara a fost depășită de China, Azerbaijan, Uzbekistan și Argentina.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *