Oleg Voronin ar urma să-şi majoreze cota în capitalul social al FinComBank până la 50%

Oleg Voronin, unul dintre fondatorii FinComBank S.A, deţine aprobarea prealabilă a Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) de a-şi majora deţinerea calificată în capitalul social al băncii până la 50%.

Potrivit unui comunicat oficial al băncii, tranzacţiile petrecute la Bursa de Valori sunt efectuate în cadrul aprobării prealabile deţinute.

„FinComBank S.A. este banca cu capital majoritar autohton şi acest fapt ne bucură şi ne impulsionează să depunem încontinuare toate eforturile necesare ca să valorificăm potenţialul investiţional autohton în beneficiul dezvoltării economice a ţării”, a declarat Victor Hvorostovschii, Preşedintele Comitetului de Conducere al băncii.

Oleg Voronin, fiul fostului președinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, este unul dintre cei cinci fondatori ai FinComBank S.A., iar din 2010 este Preşedintele Consiliului de administrare a băncii. Conform informației despre acționari la data de 14 septembrie 2018, Oleg Voronin deține o cotă de participare de 12,47%, iar împreună cu alți membri ai familiei controlează cel mai mare pachet de acțiuni la FinComBank (20,1%). 

La 4 octombrie, curent, în cadrul unei tranzacții la Bursa de Valori a Moldovei au fost plasate 24 258 de acțiuni sau 1,84% din capitalul FinComBank.

FinComBank S.A. a fost înfiinţată în anul 1993 şi oferă un spectru larg de servicii bancare întreprinderilor micro, mici şi mijlocii, precum şi persoanelor fizice.

 

Foto: cotidianul.ro

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *