Ala Sârbu, șefa Tutun-CTC a depus cerere de DEMISIE. Surse din interiorul companiei susțin că întreprinderea ar putea trece în subordinea Ministerului Economiei

Ala Sârbu, șefa întreprinderii de stat “Tutun-CTC” a scris cererea de eliberare din funcţie. Informația a fost confirmată pentru ZdG chiar de către Ala Sârbu care ne-a anunțat că,

“am depus cererea de demisie şi acum lucrurile vor decurge după prevederile Codului Muncii”.

Aceasta nu a specificat motivele plecării sale.

Sursele ZdG din interiorul întreprinderii Tutun-CTC ne-au mărturisit că, la această companie urmează schimbări mult mai radicale. Este vorba despre scoaterea întreprinderii din gestiunea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, minister subordonat PLDM-ului, şi transmiterea întreprinderii în gestiunea Ministerului Economiei, controlat de Partidul Democrat.

Întrebată de ZdG despre acest zvon, Ala Sârbu ne-a zis că nu ar cunoaşte nimic despre această iniţiativă. Totodată, nici Ion Sula, ministrul Agriculturii susține că nu ştie nimic despre schimbările ce urmează a avea loc. Ministrul nu a putut confirma nici decizia șefei Tutun CTC de a pleca din funcție.

“De două zile nu sunt în ţară. Poate ea a scris, dar cererea încă nu a ajuns la mine”, ne-a spus Sula.

Totodată oficialul a declarat că în cazul când Sârbu a depus cerere de plecare, aceasta nu mai poate beneficia de suma de cinci milioane de lei, sumă care i-ar fi revenit dacă aceasta era demisă.

Întreprinderea a vândut anul trecut cu 133 de milioane de lei mai puţin. Între timp, mai mulți experţi economici afirmă că reglementările Guvernului ce ţin de acest domeniu sunt menite să falimenteze întreprinderea, pentru ca această să fie privatizată la un preţ de nimic. Sursele ZdG susțin că Sârbu a fost determinată să plece, iar aceasta a decis să facă acest pas pentru că nu dorește să fie părtașă la distrugerea întreprinderii de stat.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. VladimirAfanasiev

    A te îmbogăți, mai ales pe seama altora, este o boală ,care poate fi tratată numai printr-o încătușare pe viață în stâncile de la Stocnaia ( Rezina ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *