Școala de Urbanism Aplicat: Orașul post-sovietic – reactualizarea semnificațiilor, comunităților și a mediului urban

În cadrul proiectului ”Comunități Active pentru Democrație Participativă în Oraș”, invităm cetățenii activi să participe timp de două zile la Școala de Urbanism Aplicat, condusă de urbanistul din Federația Rusă, Sviatoslav Murunov.

Evenimentul va avea loc pe data de 29 și 30 martie, între orele 10:00 și 16:00. Pentru a participa la eveniment vă rugăm să completați formularul de înregistrare și să confirmați participarea până pe data de 25 martie inclusiv: https://goo.gl/forms/S0fw2oN0gV5qVf1d2

Locația: mun. Chișinău, Forum Center and Hostel, str. București 77-5

Participarea la Școala de Urbanism Aplicat este o oportunitatea de a învăța și de a studia despre orașul post-sovietic, de a înțelege cauzele și consecințele conflictelor dintre diverse culturi – cultura țăranilor/fabricilor/sovietică/post-sovietică/globală. Aceasta este practica cercetării urbane și a noilor forme de interacțiune în cadrul comunității, acestea sunt tehnologiile de proiectare bazate pe valori comune. Participarea la acest atelier vă oferă oportunitatea de a recâștiga dreptul la oraș și de a înțelege modul în care un oaspetele se deosebește de un rezident din oraș.

Sviatoslav Murunov este fondatorul rețelei de Centre de Urbanism Aplicat, urbanist (autorul Modelului de rețea urbană, rețelei de comunități urbane, analiză și proiectare a spațiilor publice prin construirea subiectelor, economia creativă, orașele noi), expert în modelarea rețelelor, autorul hărții comunităților urbane.

Fondatorul și directorul Institutului de Urbanism Aplicat (expediții urbane: http://vk.com/urbanap, expert în proiectarea socială/modelelor de rețea/resetarea orașului post-sovietic), în calitate de expert a participat în așa proiecte ca Norilskii Nikeli, RusAla, Evrohima, Fundația MonoOrașelor, Skolkovo.

Membrul grupului de lucru al Ministerului Construcțiilor al Federației Ruse în cadrul proiectului Mediul Urban.

Lector și autor al cursului de Studii Urbane Aplicate la Universitatea de Stat din Moscova (Facultatea de Filosofie), un curs de prelegeri despre resetarea orașului post-sovietic în Skolkovo pentru Fundația MonoOrașelor. Profesorul al cursului de producători urbani în cadrul Academiei de Comunicare Wordshop.

Autorul tehnologiei de creare a comunităților locale/centrelor social-culturale și al programului de calificare profesională pentru angajații companiilor de dezvoltare: http://o-k.center/

Expert în cadrul proiectelor complexe de dezvoltare a spațiilor, colaborează cu așa companii de dezvoltare ca: Talan, RDI, Urban Group, LSR, YIT, SeverStroi etc.

Autorului modelului de 3 straturi al orașului post-sovietic, capitalului uman, rețelei de comunități urbane, clusterului creativ, tehnologiei de workshop-uri în oraș.

Evenimentul pe facebook:

https://www.facebook.com/events/566034497095028/?active_tab=about

Seminarul se va desfășura în limba rusă.

Participarea la Școala de Urbanism Aplicat este gratuită.

Cazarea participanților din afara Chișinăului va fi asigurată de către organizatori (maxim 15 participanți).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *