(VIDEO) Scandal la Curtea de Apel. Procurorul a fost huiduit în sala de judecată

Ședința de judecată în cauza fostului angajat al Poștei Moldovei, Sergiu Cebotari, care a făcut dezvăluiri despre traficul cu anabolizante, a fost amânată pentru ora 15. Decizia a fost emisă de către magistrații Curții de Apel Chișinău (CAC), după ce mai multe persoane și-au manifestat gălăgios nemulțumirea față de demersul procurorului.

Sursa Video: www.ZdG.md

Fos­tul şef al Ser­vi­ci­u­lui con­trol finan­ciar şi audit intern al Între­prin­de­rii de Stat (ÎS) „Poșta Mol­do­vei”, Ser­giu Cibo­tari, urma să fie adus astăzi, 10 august, la Curtea de Apel Chișinău pentru un nou proces de judecată. Înainte de începerea ședinței, procurorul a anunțat completul de judecată că Cebotatri nu a fost adus la proces. Cei prezenți în sală au reacționat imediat și au cerut procurorului explicații. Magistrații au decis să amâne procesul pentru ora 15, timp în care Cebotari ar urma să fie escortat la CAC.

Ser­giu Cibo­tari a fost reți­nut la 29 iulie curent de către repre­zen­tan­ții Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ție Nis­po­reni. Ser­giu Cebotari este cel care, acum câteva luni, decla­rase în presă că prin inter­me­diul ÎS „Poșta Mol­do­vei” erau tri­mise zeci de colete cu sub­stanţe ana­bo­li­zante spre ţări din Uniu­nea Euro­peană, în Sta­tele Unite ale Ame­ri­cii, dar și în Fede­ra­ția Rusă.

Cebotari declara ante­rior că a des­co­pe­rit o schemă de con­tra­bandă cu ana­bo­li­zante încă în anul 2012, fapt pen­tru care ar fi rămas fără fun­cţie. El susţi­nea că afa­ce­rea cu sub­stanțe ana­bo­li­zante era con­tro­lată de con­du­ce­rea ÎS „Poșta Mol­do­vei”. Potri­vit lui Cebotari, ana­bo­li­zan­tele erau camu­flate în colete cu eti­cheta „Сărţi” sau „Broşuri” și expe­di­ate în dife­rite țări ale lumii.

Ruslan Ojog, șef adjunct al dire­cţiei gene­rale urmă­rire penală a IGP, declara acum trei zile că reți­ne­rea fos­tu­lui anga­jat al ÎS „Poșta Mol­do­vei” nu are nicio legă­tură cu infor­ma­ți­ile apă­rute în presă des­pre tra­fi­cul cu ana­bo­li­zante, chiar dacă reținerea acestuia a avut loc în aceeași zi în care urma să transmită probe importante în cazul contrabandei cu anabolizante.

Ojog decla­ra că Ser­giu Cebotari a fost reți­nut pen­tru exploa­ta­rea prin muncă for­țată a mai mul­tor per­soane.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Vladimir Morari

    Aici derbedeii de politsai cu aiureala lor despre munca fortata (ei califica munca fortata faptul ca patimasii au lucrat si nu au fost platiti) mi-au amiti un banc. O tîrfa, dupa ce a fost fut-ta a descoperit ca a fost platita cu bani falsi. Din acest motiv a considerat ca a fost violata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *