Sărbătorile vin cu seri magice la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”!

În cea mai spirituală lună a anului, Filarmonica Națională te invită să petreci serile reci în atmosfera caldă și magică a concertelor pregătite pentru a ne apropia de spiritul sărbătorilor de iarnă!

Duminică, pe 3 decembrie, la ora 16:00, te așteptăm la o seară de muzică și poezie cu Vali Boghean, Nicolae Jelescu, Viorel Burlacu, Mircea Zgherea, Karisma, Patric Hanganu și Maria Codreanu. Concertul, dedicat marelui poet Adrian Păunescu, numit „Și totuși există iubire… Nicioadă să nu uităm de cei mai triști ca noiare și o parte caritabilă – toți banii strânși din vânzarea biletelor vor fi donați unei familii ce are nevoie de ajutorul nostru pentru a supraviețui iernii ce vine.

Seara de 5 decembrie ne va teleporta pe tărâmurile însorite din sudul Italiei, unde vom savura din ritmurile zglobii ale tarantellei. Concerto di Natale, în traducere „Concert de Crăciun”, este organizat de Ambasada Italiei în Republica Moldova deja de mulți ani la Filarmonica Națională, iar în ajunul sărbătorilor de iarnă, melomanii au parte de programe muzicale inedite în cadrul tradiționalului concert. În acest an concertul poartă subtitlul „Tarrantella Taranta” și va fi susținut de trupa Giuliano Gabriele Trio din Italia. Muzicienii ne vor cânta cu vocea și la acordeon, cimpoi, chitară și percuție. Vă așteptăm marți, 5 decembrie, la ora 18:00, în Sala Mare a Filarmonicii!

 

Duminică, 10 decembrie, la ora 16:00, veți avea ocazia inedită de a savura tradițiile absolut magice ale țărilor nordice, mai exact Suedia. În mijlocul lunii decembrie, Suedia celebrează sărbătoarea Santa Lucia. Evenimentul simbolizează revenirea luminii în toiul iernii întunecoase. În cadrul concertului, artiștii corului din Suedia vor cânta cu lumânări în mâini, iar întruchiparea Sfintei Lucia va apărea cu o cunună de lumânări pe cap, reprezentând lupta dintre întuneric și lumină! Se anticipează o seară plină de emoții profunde și trezirea dorinței de a fi mai buni în perioada sacră a sărbătorilor de iarnă!

 

Vă așteptăm cu drag la concertele ce doresc să onoreze spiritul Crăciunului, aici, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, unde trăiește Muzica!


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *