Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Sărbătorile vin cu seri magice…

Sărbătorile vin cu seri magice la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”!

În cea mai spirituală lună a anului, Filarmonica Națională te invită să petreci serile reci în atmosfera caldă și magică a concertelor pregătite pentru a ne apropia de spiritul sărbătorilor de iarnă!

Duminică, pe 3 decembrie, la ora 16:00, te așteptăm la o seară de muzică și poezie cu Vali Boghean, Nicolae Jelescu, Viorel Burlacu, Mircea Zgherea, Karisma, Patric Hanganu și Maria Codreanu. Concertul, dedicat marelui poet Adrian Păunescu, numit „Și totuși există iubire… Nicioadă să nu uităm de cei mai triști ca noiare și o parte caritabilă – toți banii strânși din vânzarea biletelor vor fi donați unei familii ce are nevoie de ajutorul nostru pentru a supraviețui iernii ce vine.

Seara de 5 decembrie ne va teleporta pe tărâmurile însorite din sudul Italiei, unde vom savura din ritmurile zglobii ale tarantellei. Concerto di Natale, în traducere „Concert de Crăciun”, este organizat de Ambasada Italiei în Republica Moldova deja de mulți ani la Filarmonica Națională, iar în ajunul sărbătorilor de iarnă, melomanii au parte de programe muzicale inedite în cadrul tradiționalului concert. În acest an concertul poartă subtitlul „Tarrantella Taranta” și va fi susținut de trupa Giuliano Gabriele Trio din Italia. Muzicienii ne vor cânta cu vocea și la acordeon, cimpoi, chitară și percuție. Vă așteptăm marți, 5 decembrie, la ora 18:00, în Sala Mare a Filarmonicii!

 

Duminică, 10 decembrie, la ora 16:00, veți avea ocazia inedită de a savura tradițiile absolut magice ale țărilor nordice, mai exact Suedia. În mijlocul lunii decembrie, Suedia celebrează sărbătoarea Santa Lucia. Evenimentul simbolizează revenirea luminii în toiul iernii întunecoase. În cadrul concertului, artiștii corului din Suedia vor cânta cu lumânări în mâini, iar întruchiparea Sfintei Lucia va apărea cu o cunună de lumânări pe cap, reprezentând lupta dintre întuneric și lumină! Se anticipează o seară plină de emoții profunde și trezirea dorinței de a fi mai buni în perioada sacră a sărbătorilor de iarnă!

 

Vă așteptăm cu drag la concertele ce doresc să onoreze spiritul Crăciunului, aici, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, unde trăiește Muzica!