Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Reprezentanți de rang înalt din…

Reprezentanți de rang înalt din UE vin joi în vizită la Chișinău. Principalul subiect al discuțiilor va fi gestionarea crizei de refugiați din Ucraina

Foto: Reuters

Ministrul pentru Europa și afaceri externe al Republicii Franceze, Jean Yves Le Drian și comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, vor efectua joi, 3 martie, o vizită la Chișinău, în semn de sprijin pentru R. Moldova în contextul eforturilor de gestionare a crizei de refugiați, transmite „Prima Sursă”, canal oficial de Telegram lansat de Guvernul R. Moldova.

Potrivit anunțului, la Chișinău oficialii urmează să discute cu autoritățile țării noastre despre modalitățile de gestionare a problemelor generate de războiul din Ucraina, precum și despre necesitățile de asistență și măsurile concrete pentru a sprijini consolidarea rezilienței țării noastre.

De la începutul războiului în Ucraina, R. Moldova a găzduit peste 108 mii de refugiați. La moment, în țară se află peste 51 de mii de cetățeni ai Ucrainei, conform datelor prezentate de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco.

R. Moldova a recepționat marți, 2 martie, primele loturi de ajutor umanitar din partea UNHCR pentru refugiații din Ucraina. Ajutorul umanitar constă în bunuri necesare pentru dotarea centrelor de cazare temporară, corturi de familie, bunuri de primă necesitate, pături, perne, paturi și pachete alimentare.

Miercuri se încheie a șaptea zi a războiului pe care-l duce Rusia în Ucraina. La 24 februarie, președintele Federației Ruse Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară specială” pe teritoriul statului vecin, iar de atunci mai multe orașe din estul Ucrainei au fost bombardate. Luni, 28 februarie, a avut loc prima rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina.

Joi dimineața 3 martie, ar urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri dintre decelația Ucrainei și cea a Rusiei, privind soluționarea conflictului pe care Kremlinul îl numește „operațiunea militară specială”.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina