Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   UNHCR oferă ajutor R. Moldova…

UNHCR oferă ajutor R. Moldova în contextul primirii refugiaților de război din Ucraina

„UNHCR oferă sprijin Republicii Moldova pentru îmbunătățirea capacității de primire și distribuire a lucrurilor de ajutor esențial, inclusiv pături, saci de dormit și articole de igienă”, se anunță într-un mesaj oficial de pe pagina Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

În acest context, Autoritatea Aeronautică Civilă a autorizat, pentru astăzi, două zboruri Cargo spre Republica Moldova, unul dintre care va conține ajutor umanitar din partea UNHCR.

„Până în prezent, toate țările învecinate și-au păstrat în mod lăudabil granițele deschise pentru refugiații care fug din Ucraina. Majoritatea au fugit în Polonia, Ungaria, Moldova, România, Slovacia, în timp ce alții s-au deplasat în diverse alte țări europene”, informează comunicatul UNHCR.
Conform planului regional de răspuns pentru refugiații din Ucraina și cerințele de finanțare pentru perioada martie-august 2022, Republica Moldova va primi o asistență de circa 120 mln. de dolari SUA

Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) estimează că, potrivit celor mai recente date guvernamentale, aproximativ 660.000 de refugiați s-au refugiat acum din Ucraina în țările vecine în ultimele șase zile. „Partenerii UNHCR sunt prezenți la diferite puncte de trecere a frontierei moldovenești, oferind consiliere refugiaților nou sosiți”, se indică în comunicat.