Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vladimir Voronin îi răspunde Violetei…

Vladimir Voronin îi răspunde Violetei Ivanov, care a cerut PCRM să o susțină la alegerile prezidențiale

Foto: SafeNews

Fostul președinte de țară, liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, spune că nu o va susține pe candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Acesta se declară sigur că nici susținătorii comuniștilor nu își vor da voturile pentru Ivanov, care a făcut parte din echipa PCRM până în decembrie 2016, când împreună cu alți 13 colegi, a plecat la PDM.

În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Vladimir Voronin a declarat că încearcă să documenteze modul în care Ivanov a ajuns în echipa PCRM, dar nu reușește să afle.

„Nu e acel caz, în care să se ducă alegătorii noștri și să o voteze pe Ivanov. Mă străduiesc de mai mult timp să aflu cine mi-a adus-o în echipă pe această Ivanov. Și nu pot afla, toți se dau la perete”, a declarat Vladimir Voronin.

Cât privește o eventuală susținere pentru Violeta Ivanov, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, liderul PCRM spune că nu o va face.

„Toți vorbesc că sunt supărat, că m-a trădat. Ea nu m-a trădat pe mine, a trădat Republica Moldova și alegătorii care ne-au votat. Când transfugii au plecat de la PCRM în PDM ei l-au trădat nu doar pe Voronin, dar și pe zecile de mii de alegători care ne-au votat pe noi”, a adăugat Vladimir Voronin.

Ivanov a solicitat miercuri, 13 octombrie, membrilor și simpatizanților Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Partidului Democrat și Partidului Pro Moldova să o susțină în campania electorală. Aceasta și-a motivat apelul prin faptul că, în urma întrevederilor avute cu cetățenii țării, s-a convins că toți, indiferent de viziunile lor politice, așteaptă de la viitorul șef al statului un trai decent, economie prosperă și localități dezvoltate.

Violeta Ivanov solicită PCRM, PDM și Partidului Pro Moldova să o susțină în campanie

Miercuri, 14 octombrie, trei deputați ai fracțiunii PRO Moldova – Grigore Repeșciuc, Gheorghe Brașovschi și Cornel Padnevici – au anunțat că o vor susține pe fosta lor colegă din PDM.

PRO-Moldova despre declarațiile celor 2 deputați ai formațiunii: „La nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon”

Într-o reacție venită după anunțul celor doi deputați, PRO Moldova spune că „la nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon”, iar decizia celor 2 deputați „reflectă exclusiv poziția lor personală”.

„Lupta cu această guvernare stângace continuă pentru fiecare om PRO Moldova. Totodată, mesajul pentru susținătorii și membrii noștri a fost și rămâne să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte. Oricine numai nu Dodon”, se arată în comunicatul formațiunii.

De remarcat că, în anul 2016, Violeta Ivanov, alături de alți 13 deputați au plecat din PCRM în PDM. Aceasta s-a aflat în echipa democraților până la începutul lunii mai 2020, când împreună cu Vladimir Vitiuc a aderat la Partidul Șor.