Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Violeta Ivanov solicită PCRM, PDM…

Violeta Ivanov solicită PCRM, PDM și Partidului Pro Moldova să o susțină în campanie

Candidata Partidului Șor la funcția de președinte al Republicii Moldova, Violeta Ivanov, solicită membrilor și simpatizanților Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Partidului Democrat și Partidului Pro Moldova să o susțină în campania electorală.

În cadrul unei conferințe de presă Ivanov a îndemnat partidele și susținătorii formațiunilor politice care nu au un candidat propriu la alegerile prezidențiale să o susțină pe ea. În special, aceasta s-a adresat PCRM, PDM și Partidului Pro Moldova.

Candidata Partidului Șor motivează apelul prin faptul că, în urma întrevederilor avute cu cetățenii țării, s-a convins că toți, indiferent de viziunile lor politice, așteaptă de la viitorul șef al statului un trai decent, economie prosperă și localități dezvoltate.

„Nu aspir la funcția de președinte pentru a face politică și eu nu le voi cere cetățenilor să aleagă între Est și Vest. Eu am un program electoral pe care intenționez să-l aplic în practică. Invit partidele și susținătorii partidelor care nu au propriul candidat să susțină candidatura mea”, a solicitat Violeta Ivanov.

Deocamdată reprezentanții partidelor vizate nu au răspuns solicitării.

De remarcat că, în anul 2016, Violeta Ivanov, alături de alți 13 deputați au plecat din PCRM în PDM. Aceasta s-a aflat în echipa democraților până la începutul lunii mai 2020, când împreună cu Vladimir Vitiuc a aderat la Partidul Șor.

DOC/ Irevocabil. Candu NU va putea deveni președintele R. Moldova. „Pregătim dosarul pentru a merge la CEDO”

De menționat că Partidul Pro Moldova a încercat să participe la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Candidatul formațiunii, Andrian Candu, nu a fost, însă, înregistrat în cursa electorală, după ce Comisia Electorală Centrală a constat, din listele de subscripție prezentate, că în unele raioane nu a fost adunat numărul necesar de semnături valide.