Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Munteanu cere excluderea lui…

VIDEO Munteanu cere excluderea lui Șor din cursa electorală, după ce acesta ar fi împărțit „pomeni electorale”

Valeriu Munteanu a depus o contestație la Consiliul Electoral de Circumscripție nr. 18, Orhei, prin care cere excluderea din cursa electorală a lui Ilan Șor. Candidatul Blocului ACUM precizează în contestația sa că a intrat în posesia unor imagini video prin care Partidul „Șor” ar utilizare resurse administrative și mijloace financiare ilicite pentru a corupe alegătorii.

Munteanu susține că a intrat în posesia unor imagini video relizate în fața Primăriei Orhei, de un martor ocular. Potrivit acestuia, la 1 februarie Partidul „Șor” ar fi organizat o întâlnire cu alegătorii, la care cetățenii ar fi primit cadouri electorale.

„Țin să precizez că conținutul prin volum al pungilor oferite și evidențiate în materialul video, denotă acțiuni vădite ce pot fi calificate ca corupere a alegătorului, nefiind cu certitudine niște „cadouri simbolice”, astfel precum sunt definite în art. 41 alin. (6) din Codul electoral”, menționează candidatul Blocului ACUM.

Imaginile video au fost publicate pe pagina de Facebook a lui Valeriu Munteanu. Din acestea se vede că mai multe persoane sunt prezente în fața Primăriei Orhei. Acestea au pungi cu simbolurile Partidului „Șor”, iar la dispoziția le-a fost pus și transport organizat.

În contestația depusă, Munteanu evidențiază încălcarea legislației electorale, coruperea alegătorilor, utilizarea resurselor administrative și a mijloacelor financiare ilicite. În acest context, Munteanu cere excluderea lui Șor din cursa electorală

„În contextul dat sunt ferm convins de faptul că procurarea acestor bunuri din mijloace financiare sustrsae prin frauda bancară și conferite pentru coruperea alegătorilor, nu vor fi declarate în cadrul rapoartelor financiare”, punctează Munteanu, care solicită inițierea procedurii de aplicare a sancțiunilor sub forma anulării înregistrării lui Șor în cursa pentru alegerile parlamentare.

Contactată telefonic de reporterii ZdG, purtătoarea de cuvânt a Partidului „Șor”, Alina Șargu, a declarat că nu poate vorbi. Fiind apelată repetat, aceasta nu a mai răspuns la telefon, pentru a comenta acuzațiile aduse de la Valeriu Muteanu.