Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMA ORĂ/ Directorul Agenției „Moldsilva”…

ULTIMA ORĂ Directorul Agenției „Moldsilva” și-a dat demisia. Motivul invocat de Valeriu Caisîn

Foto: ZdG

Valeriu Caisîn a demisionat din funcția de director al Agenției „Moldsilva”. Anunțul a fost făcut de către noul ministrul al Mediului, Sergiu Lazarencu, vineri, 15 martie.

Contactat de ZdG, Valeriu Caisîn a declarat că „motive personale” au stat la baza deciziei sale și a adăugat că „nu are legătură cu schimbarea conducerii Ministerului Mediului”.

Sergiu Lazarencu, învestit în funcție pe 14 martie, a scris că a luat act de demisia lui Valeriu Caisîn, adăugând: „Curând voi identifica un nou director capabil și dedicat, care să preia conducerea și să asigure realizarea rapidă și eficientă a obiectivelor agenției”.

La ceremonia de investire în funcție a noului ministru al Mediului, premierul Dorin Recean a menționat „restructurarea «Moldsilva»” printre sarcinile primare ale lui Sergiu Lazarencu.

Valeriu Caisîn a venit la cârma Agenției „Moldsilva” în iulie 2022. În perioada 2012-2019, Caisîn a fost vicedirector ştiinţific al Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice din Chișinău, potrivit CV-ului publicat pe site-ul instituției publice. Între anii 1999 și 2012, acesta a fost inginer silvic șef în cadrul rezervației „Codri”, Lozova.

În calitate de director al Agenției „Moldsilva”, Valeriu Caisîn a fost invitat la podcastul ZdCe.