Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Numele lui Ghenadie Sajin provoacă…

Numele lui Ghenadie Sajin provoacă pierderea auzului funcţionarilor de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor

Ziarul de Gardă a încercat fără succes să afle de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor care au fost criteriile în baza cărora Ghenadie Sajin a fost ales șef la Inspecția de Stat în Construcții.

Reporterii noştri l-au contactat pe ministrul Vasile Bâtcă care a spus că nu ştie nimic despre promovarea lui Sajin, om apropiat de politicianul Vlad Plahotniuc, la una din cele mai importante instituţii din domeniul construcţiilor.

„Sunaţi-l pe Anatolie Zolotcov, preşedintele Comisiei de concurs, eu până la urmă mă conformez rezultatului concursului care a fost petrecut. Eu încă o dată vă spun: este preşedintele Comisiei de concurs, îi daţi un sunet şi dumnealui vă explică absolut tot, noi nu avem nimic de ascuns aici”, a declarat ministrul Bâtcă.

Zolotcov, care este şi viceministrul acestui minister, s-a făcut însă că nu ne aude. Am încercat în mai multe rânduri să-l contactăm pe şeful Comisiei care l-a ales pe Sajin, dar acesta a motivat în decursul mai multor ore că se află într-o şedinţă. Apoi, când acesta a revenit, discuţia s-a încheiat brusc în momentul în care viceministrul a auzit numele lui Ghenadie Sajin.

L-am întrebat pe funcţionar dacă Sajin are studii în construcţii, arhitectură sau, poate, urbanism şi care au fost criteriile după care acesta a fost ales, iar răspunsul nu l-am mai primit: “Alo, rău se aude, nu se aude…”, ne-a spus Zolotcov şi a închis.

Ulterior am mai revenit, însă viceministrul nu a mai răspuns la apelurile noastre. Am încercat să-l contactăm din nou pe ministrul Bâtcă, care a promis că vom primi un răspuns de la subalternul său, dar nici acesta nu a mai răspuns.

Amintim că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor este controlat de către Partidul Democrat, iar Ghenadie Sajin este fondatorul și administratorul firmei Finpar Invest, afiliată deputatului democrat Vladimir Plahotniuc.

După 40 minute de la publicarea acestui material, viceministrul Zolotcov a revenit iarăşi cu un apel şi ne-a spus că anterior se afla „într-o şedinţă în subsolul Parlamentului şi telefonul nu recepţiona bine.” Acesta ne-a zis că acum aude bine şi că Ghenadie Sajin are o „experienţă vastă în domeniul construcţiilor”. Nu am putut obţine mai multe detalii de la funcţionar, deoarece acesta ne-a anunţat că intră într-o altă şedinţă şi nu poate să vorbească.

sursa foto: jurnal.md