Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Noi secretari de stat la…

Noi secretari de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

Executivul a aprobat marți, 4 aprilie, mai multe remanieri de cadre. Astfel, Mihai Lupașcu a fost numit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Totodată, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Sergiu Gherciu a fost numit în funcția de secretar general al aceleiași instituții, iar Adrian Digolean urmează să ocupe funcția de secretar de stat.

Potrivit ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Lupașcu a revenit în R. Moldova după mai mulți ani petrecuți în peste hotare.

„Dumnealui este licențiat în științe exacte, domeniul de formare profesională Informatică. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova. A făcut master în domeniul securității cibernetice la universitatea din Rennes și master în Afaceri și Management European la universitatea din Orleans, Franța. Domnul Lupașcu a locuit 11 ani în Franța, unde a muncit și studia, din care ultimii 6 ani a activat în cadrul Ministerului de Interne al Republicii Franceze în domeniul securității cibernetice. A revenit dumunică acasă și mă bucur foarte mult că oameni de valoare revin din diasporă și se implică în procesele de reforme al R. Moldova”, a spus ministrul Dumitru Alaiba.

Sergiu Gherciu, care va fi secretarul general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, face parte din echipa instituției din august 2021.

Andrian Digolean, numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, a fost angajat anterior atât în sectorul privat, cât și în cel public.

„Cu experiență de peste 15 ani în sectorul vitivinicol, a activat în cadrul a două companii cunoscute vinicole pentru o perioadă de 9 ani, iar 6 ani i-a dedicat promovării brandului național Moldova Vin în cadrul Oficiului Național al Viei și Vinului”, a precizat ministrul Vladimir Bolea.

Iar funcția de șef adjunct al oficiului teritorial Hîncești al Cancelariei de Stat va fi ocupată de Ion Mânăscurtă, după ce Gheorghe Cojoc a devenit deputat în Parlament.