Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare…

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou secretar de stat

diez.md

Noul secretar de stat al Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este Iurie Scripnic. Ministrul MAIA, Viorel Gherciu, a declarat în cadrul ședinței Guvernului că Scripnic are o vastă experiență în domeniul producerii și promovării producției de origine animală.

„Are o vastă experiență în domeniul producerii și promovării producției de origine animală. A deținut mai multe funcții manageriale aferente acestui segment. Are licență în economie și zootehnie, fiind antrenat în activități științifico-didactice în calitate de lector, prodecan al facultății de Zootehnie și Biotehnologie a Universității Agrare de Stat (UASM).

Pe 19 august, Vasile Șarban a fost numit secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Pe 9 august, de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au fost eliberați secretarii de stat Mihail Machidon, Tatiana Nistorică și Ghenadie Iurco. Au fost numiți doi noi secretari de stat, Sergiu Gherciu – secretar responsabil de politicile în domeniul agriculturii și Rodica Iordanov – secretar responsabil de politicile în domeniul protecției mediului și resurselor naturale.

Sergiu Gherciu, deține experiență în domeniul administrației publice centrale, a activat anterior în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerului Afacerilor Interne, Cancelariei de Stat și Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Rodica Iordanov este expert internațional pe legislația de mediu, doctor în drept de mediu, deținând studii juridice privind problemele de mediu și drepturile omului, conferenţiar universitar, a activat anterior la ECO Contact, USM și proiecte de mediu.

Pe 12 august, de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost eliberată secretara de stat Valentina Țapeș.