Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este noul președinte al…

Cine este noul președinte al raionului Ialoveni

Consiliul raional Ialoveni a ales un nou președinte de raion. Este vorba de candidatul Blocului ACUM, Mihail Silistraru, votat în funcția de președinte cu votul a 30 din 33 consilieri raionali.

Candidatura lui Mihail Silistraru a fost susținută de către consilierii fracțiunii Partidului Liberal Democrat, dar și de către fracțiunea Partidului Democrat.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, 25 noiembrie, au fost aleși și trei vicepreședinți ai raionului: Victoria Marian Bogos (PPDA), Andrei Eremia (PPDA) și Galina Tonu (PLDM).

Mihail Silistraru a mai ocupat anterior funcția de președinte al raionului Ialoveni, în 2007. În 2009 a ajuns deputat în Parlament, iar în 2011 acesta a devenit consilier raional pe lista PLDM. Acesta a mai ocupat funcția de președinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Centru, dar și funcția de șef adjunct al Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat.

În consiliul raional Ialoveni sunt 33 de consilieri raionali, dintre care 16 fac parte din Blocul ACUM, 8 – PDM, 3 – PSRM, 3 – PLDM, 1 – PCRM, 1 – Partidul Popular Românesc și 1 – Partidul „Șor”.