Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candidatul ACUM învinge în circumscripția…

Candidatul ACUM învinge în circumscripția pentru care a candidat Dorin Chirtoacă

Candidatul din partea Blocului ACUM, Mihail Popșoi, a obținut 37,03% din voturi după prelucrarea a 100% din procesele verbale din circumscripția nr. 32, din partea căreia a candidat și fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă. Pe locul doi, în aceeași circumscripție, s-a plasat candidata din partea PSRM, Svetlana Popa cu 24,71%, iar pe locul trei –  candidata PDM, Nina Costiuc cu 19,52%. 

Radiografie electorală: Totul despre candidații din circumscripția nr.32

Mihail Popșoi este vicepreședintele PAS. Conform profilului realizat în cadrum inițiativei civice „Pentru un Parlament Curat”, Popșoi s-a evidențiat ca analist politic la „Jamestown Foundation” (SUA),  a fost manager de proiect în cadrul Oficiului NATO din R. Moldova și analist politic la Ambasada SUA din R. Moldova.

Candidatul Blocului ACUM a obținut în perioada 2017 – 2018 un salariu cumulativ de aproape 525 de mii de lei de la mai multe posturi de muncă. Conform declarației de avere și interese personale Popșoi a beneficiat și de o bursă doctorală în mărime de peste 496 mii lei de la Universitatea Milano. Vicepreședintele PAS deține un teren și două apartamente, ultimul fiind procurat în 2016. Popșoi are în proprietate și un automobil de model Toyota Corolla, procurat în 2015 cu 98 de mii de lei. Totodată, Popșoi indică că a contractat în 2012 un împrumut de 30 de mii de lei, care expiră în 2019.

Circumscripția uninominală nr. 32 include mai multe străzi din localitățile Cricova, Vadul lui Vodă, Vatra, Bubuieci, Budești, Ciorescu, Colonița, Cruzești, Ghidighici, Grătiești, Stăuceni și Tohatin. În această circumscripție s-au înscris în cursa electorală șase candidați: Nina Costiuc de la PDM, Svetlana Popa de la PSRM, Mihail Popșoi de la Blocul ACUM, Dorin Chirtoacă  din partea PL, Sergiu Cebotari, Partidul „Șor” și Mocan Gheorghii din partea PCRM.

Până la ora 21:00 și-au exercitat dreptul la vot 1 445 192 cetățeni, ceea ce reprezintă 49,06% din numărul total de alegători incluși în liste.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.