(VIDEO) Paza lui Shor a împiedicat presa să intre în sala de judecată

Paza de corp a lui Ilan Shor a împiedicat presa să intre în sala de judecată la pronunțarea hotărârii privind arestul primarului de Orhei. Chiar dacă pe holul judecătoriei erau câțiva polițiști, aceștia nu au intervenit în vreun fel.

Încă 30 de zile de arest pentru Ilan Shor

Sursa Video: www.ZdG.md

Mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Ilan Șor, primarul orașului Orhei, a fost prelungit cu 30 de zile. Procurorii susțin că nu vor contesta această decizie.

Amintim că Ilan Șor este acu­zat că, în peri­oada în care deţi­nea fun­cţia de preşe­dinte al Con­si­li­u­lui de admi­nis­tra­ţie al Băn­cii de Eco­no­mii, ar fi admis acor­da­rea mai mul­tor cre­di­te­ neper­for­mante. De ase­me­nea, el este învi­nuit de escro­che­rie şi spă­lare de bani.

Șor a fost reți­nut pe data de 22 iunie pen­tru 72 de ore, iar pe 24 iunie a pri­mit man­dat de arest pen­tru 30 de zile. Pe 21 iulie 2016 man­da­tul de arest a fost pre­lun­git pen­tru alte 30 de zile. La 5 august, Cur­tea de Apel (CA) Chi­și­nău a decis pla­sa­rea în arest la domi­ci­liu a lui Ilan Șor. Aces­tuia i s-a cerut  să pre­dea pașa­por­tul și să se supună con­di­ți­i­lor de arest la domi­ci­liu. Tot­o­dată, Șor are inter­dic­ția de a părăsi țara.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Giku

  Da lasatil voi pe Shor oare alte probleme nus, oare jurnalistii trebuie sa se ocupe numai de politica eftina. Voi ati vazut cazul recent la Protv “Proprietarii casei din Truseni, care si-au oferit locuinta in chirie, iar acum nu pot scapa de chiriasi, ameninta cu proteste” Puteti si voi sa faceti o investigatie ca miroase a raider. Sincer asta e mai interesant decit Shgor sau Filat. Ia inchipuitiva ca asta e un nou gen de escrocherie si raider social. Eu nu inteleg cum asa vii in casa omului si o acaparezi da politia spune ca nu poate face niimic. Care e rostul politiei atunci. Ce folos din judecata atunci care se poate intinde pe sute de ani atunci cind viata omului e cu mult mai scurta. Sunt indignat ca voi ati luat apa in gura si va fluera Shor sau altii. Mii mii paralel de politica. Ajutati omul ista si datine si noi informatie celor muritori de rind cei cu porcaria asta?

 2. borea

  Da chiar societatea ar fi mai interesata de chestii mai pmintesti. Va mai aduceti aminte de escrocheria cu casele de schimb valutar sau altele. CHIAR V-AS RECOMANDA O RUBRICA NUMAITA “ESCROCHERII” SI VA GARANTAEZ TRAFICUL SE VA TRIPLA. nu am in vedere ca va creste putin dar cu 300% Credetima pe nimeni in tara nu intereseaza politicientii. Politicianul fura indirect daca de la fiecare cite 3-5 lei. Da pina la urma fura un popor. E mai strasnic cind furi de la unul si tot de la suflet. Daca se fura o tara pot interveni alte state sau organe intewrnationale. Cind furi un om si politia si justitia sta si suge paiul asta e mai strasnic. ASA CA NU UITATI DE ACEASTA RUBRICA PENTRU CA EU PERSONAL O VOI CITI ZILNIC. aicea la moldova mi se pare un bzines in lege, de aici se va incepe lege de la informarea populatiei care crada prada din cauza legii total imperfecte

  • Artur

   Opinia ta conteaza foarte mult. 300% mai mult decat a lui Giku care are aceeasi parere ca tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *