(VIDEO) Toaleta de la Gara de Sud, încuiată după ora 19

Un cetățean s-a plâns la redacție că, după ora 19, la Gara de Sud, care este gară internațională, nu ai acces la toaletă, iar cetățenii sunt nevoiți să își satisfacă nevoile în locuri neautorizate. Am găsit gara închisă pentru reparații, iar toaleta din perimetrul gării are program limitat. Administrația Î.S. ”Gări și Stații Auto” promite că, după 15-20 ianuarie 2017, în incinta gării va funcționa o toaletă cu program extins până la miezul nopții.

Sursa Video: www.ZdG.md

Vasile Jitaru ne scrie că i-au venit în vizită niște oaspeți de la București. Autobuzul a ajuns seara la Gara de Sud, unde a mers să-i întâmpine. După un drum lung, pasagerii aveau nevoie la camera de baie, dar gara și toate încăperile, inclusiv toaleta, erau închise după ora 19. ”Am înconjurat clădirea gării, poate să găsim o toaletă. Peste tot, oamenii se urinau și își făceau nevoile cum puteau, căci erau de pe drum si nu aveau încotro. Mi-a fost foarte rușine față de oaspeții din România, sunt niște artiști plastici, oameni inteligenți”, scrie Vasile Jutaru.

Femeia care percepe taxa la intrare în toaleta de pe teritoriul Gării de Sud ne-a confirmat că ei au program de la 7 la 19 în fiecare zi. Zice că administrația a decis și că la ei programul totdeauna a fost așa.

Ștefan Vieru, administratorul Î.S. ”Gări și Stații Auto”, susține că programul a fost stabilit de agentul privat, iar ei nu-l pot influența. L-am întrebat despre obligativitatea de a oferi un serviciu public, iar administratorul ne-a asigurat că subiectul a fost discutat și va fi soluționat curând. ”Acum facem reparații. În sala de așteptare va fi toaletă publică, ce va avea alt regim de lucru. (…) Sperăm că până pe 15-20 ianuarie să fie deschisă toaleta din interior, care va fi deschisă de la ora 6 până la miezul nopții”, a declarat Ștefan Vieru.

După ce au văzut că totul este închis, Vasile Jitaru și oaspeții săi au decis să plece de la gară, în speranța că vor găsi o toaletă. Ca să pleci de la gară spre oraș, trebuie să treci prin subterană, iar subterana pare să fie folosită ca toaletă publică. ”Intrăm în subterană – un întuneric beznă și un miros groaznic. Am pornit mobilul, să se vadă măcar ceva. Acolo la fel, oamenii se urinau cum puteau, că n-aveau unde în altă parte. Mai mare rușine nu am tras niciodată. Cei care intră în Moldova prin Gara de Sud, parcă ar intra într-un wc numit Moldova”, mai scrie Jitaru.

Din imaginile video se poate vedea cum arată pasajul subteran din preajma Gării de Sud: insalubru, prost luminat și urât mirositoare. Subterana pare să fie folosită de mai mult timp ca toaletă publică, iar cetățenii traversează strada printre mașini,  punându-și viața în pericol, fără a intra în pasaj.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lelea

    Asfel de aberatii poti vedea numai intr-o tara unde logica si bunul simt se bat cap in cap cu prostia si badarania.S.Vieru- ar trebui pus cioban la stina si nu administrator.ca sa fii administrator e necesar in primul rind de bun simt de gospodar.

  2. Luana

    Priviți la indicatoarele de pe micro-buze – toate sunt în rusește !
    RUSIFICAREA CONTINUĂ,
    iar est-moldovenii mioritici dansează tananica dondonistă !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *