Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul rus al Apărării anunță…

Ministerul rus al Apărării anunță pierderile suferite de armata rusă în „operațiunea militară specială” din Ucraina

Imagine-simbol

Ministerul rus al Apărării anunță că, în timpul „operațiunii militare speciale” a Rusiei pe teritoriul Ucrainei, au murit 498 de soldați ruși, iar 1597 au fost răniți. Totodată, Ministerul rus al Apărării, menționează că este falsă „informația lansată în spațiul public de presa occidentală și de unele agenții de presă din Rusia, precum că în „operațiunea specială din Ucraina” ar participa soldații în termen și cadeții”.

Cât despre pierderile forțelor armate ale Ucrainei, Ministerul rus al Apărării spune că ar fi peste 2.870 de morți și circa 3.700 de răniți, iar 572 ar fi fost luați prizonieri.

De cealaltă parte, Ucraina raportează că, de la începutul invaziei, circa 5.840 de soldați ruși au murit sau au fost răniți, iar potrivit unor imagini video de pe rețelele de socializare, unii chiar se predau.

Joi dimineața 3 martie, ar urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri dintre decelația Ucrainei și cea a Rusiei, privind soluționarea conflictului pe care Kremlinul îl numește „operațiunea militară specială”.

Miercuri, 2 martie, este cea de-a șaptea zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. Rapoartele serviciilor secrete ucrainene raportează trupe belaruse în apropierea graniței. Între timp, Statele Unite au închis spațiului aerian pentru companiilor aeriene ruse, Apple a suspendat vânzările produselor sale și a restricționat utilizarea Apple Pay pentru ruși, iar Sberbank blochează cardurile cetățenilor ruși care au donat fonduri fundațiilor ucrainene.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina