Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Teatru în stradă. Igor…

(VIDEO) Teatru în stradă. Igor Dodon a fost adus în cătușe la Procuratură

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a fost adus la Procuratura Generală în cătușe. Procesiunea a fost înscenată de către un grup de tineri unioniști, deranjați de declarațiile tăioase la adresa românilor, pe care le-a făcut liderul PSRM.

Tinerii au mărșăluit pe străzile Chișinăului, vizitând sediul partidului socialist, tabăra de corturi din fața Parlamentului dar și Procuratura Generală.

Suntem sătui de înjosirile lui Igor Dodon și de declarațiile xenofobe, instigatoare la ură”, a declarat Vlad Bilețchi, unul dintre organizatorii acțiunii.

Actiunea este ca reacție la gestul unui deputat socialist care, acum o săptămână,  a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului. Socialistul s-a arătat deranjat de un ordin al ministerului Educației, prin care astfel de hărți urma să fie repartizate în toate școlile din țară.

Ajunși la Procuratura Generală, o delegație a intrat în audiență la procurorul de gardă și au depus o sesizare, prin care cer tragerea la răspundere a politicianului. Acțiunea a fost organizată de Platforma „Onoare, Demnitate și Patrie”.

Sursa Video: www.ZdG.md