Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dorin Recean, despre vizita la…

Dorin Recean, despre vizita la Moscova a bașcanei Evghenia Guțul: „Sunt promisiuni false și așteptarea cetățenilor este ca acești oameni să fie aduși în fața justiției”

Prim-ministrul Dorin Recean a comentat vizita în Federația Rusă a bașcanei autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, care a declarat într-o conferință de presă la revenirea în R. Moldova că s-ar fi înțeles cu compania rusă Gazprom ca aceasta să livreze gaz la un preț mic în regiunea găgăuză.

Pe parcursul ultimilor ani, noi am văzut cum această grupare criminală face mai multe promisiuni false și așteptarea mea, și așteptarea cetățenilor, este ca membrii acestei grupări criminale să fie aduși în fața justiției și, respectiv, să li se întâmple ceea ce scrie în Codul Penal. Sunt promisiuni false și așteptarea cetățenilor este ca acești oameni să fie aduși în fața justiției”, a declarat Dorin Recean.

Referitor la vizitele mai multor politicieni din R. Moldova în Federația Rusă, despre care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a afirmat că aceștia ar avea scopul de a primi indicații pentru a destabiliza situația din R. Moldova, Dorin Recean a declarat că aceștia ar trebui trași la răspundere pentru acțiunile lor împotriva statului R. Moldova.

Guvernul R. Moldova a demonstrat, pe parcursul ultimilor doi ani, faptul că are capacitatea necesară pentru a asigura ordinea publică în R. Moldova. Asta vom continua să facem. Vom continua să identificăm acele persoane care subminează statul R. Moldova și așteptarea mea, așteptarea cetățenilor, este ca toți acești oameni care lucrează împotriva statului, împotriva cetățenilor, să fie aduși în fața justiției și să li să se întâmple ceea ce scrie în Codul Penal”, a declarat Dorin Recean.

Bașcana Găgăuziei, Eghenia Guțul, a declarat, la revenirea dintr-o vizită în Federația Rusă, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin, că „găgăuzii vor primi gaz mai ieftin direct de la Gazprom”. „Se vor deschide conturi speciale pentru locuitorii din Găgăuzia pentru ca sponsorii din Rusia să transfere adaosuri”. Guțul a anunțat că rușii, legal, ar fi transferat deja bani, dar „banii au fost sechestrați de autoritățile centrale”. Totodată, bașcana a anunțat că în timpul apropiat se va întâlni cu „liderii Voronin, Dodon, Șor și conducătorul partidului Renaștere”.